Cultul „gurului” Gregorian Bivolaru se extinde şi în SUA

Cultul MISA (Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut), lansat de Gregorian Bivolaru în Europa, îşi întinde "tentaculele" şi spre Statele Unite ale Americii.

RomaniaTV.net
01 nov. 2012, 11:55

Potrivit Huffington Post, MISA a început deja să recruteze femei americane pentru a le invita la activităţi specifice acest cult. Recrutoarele sunt două dintre cele mai cunoscute „profesoare” ale cultului, Ileana Ştefănescu şi Ofelia Mohr, cea care a adus în urmă cu trei ani cultul „integrării în absolut” pe ţărmul american. Totul se întâmplă fără cunoştinţa autorităţilor federale americane, dar sub acceptul tacit al Alianţei de Yoga din Virginia.

Operaţiunile de recrutare ale MISA din SUA se îndreaptă spre oraşele mici şi mijloci, precum Glendale, Arizona, sau Des Moines, Iowa, dar si spre metropole regionale precum Las Vegas, Nevada şi Atlanta, Georgia, departe de centrele de yoga din Los Angeles şi New York.

Autorul articolului avertizează că, din cauza lipsei unui control asupra industriei de yoga, sute sau chiar mii de femei vulnerabile pot fi puse în faţa riscului de abuz şi exploatare sexuală.

Declaraţie-şocantă a unei martore, în dosarul Bivolaru: A fost pusă să facă sex pe morminte

Foşti membrii ai MISA au povestit că în România erau recrutate, în general, tinere cărora li se promitea o viaţă spirituală mai bună.

Totuşi, în spatele promisiunii unor tehnici de yoga de meditaţie şi o educaţie spirituală pe care familiile lor nu le pot oferi, tinerele sunt trimise în Japonia, dar şi alte ţări, pentru a lucra ca dansatoare la bară sau striperiţe. Ajunse acolo, femeile sunt sechestrate, li se confiscă paşapoartele, lăsându-le fără nicio şansă de scăpare din ţară, şi sunt obligate să ofere şi favoruri sexuale clienţilor.

Bivolaru a fost arestat, în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Au mai fost trimişi în judecată Mirona Farcaşi (pentru corupţie sexuală) şi vameşul Farkaş Ferenc Szolt (prins o dată cu Bivolaru, la Nădlac, acuzat de trafic de migranţi).

Deşi pe numele lui exista o interdicţie de a părăsi ţara, Bivolaru a ieşit din România, fiind reţinut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obţinut statut de azilant.

La 25 mai 2012, însă, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţie Române (IGPR) au declarat că liderul MISA nu se mai află în Suedia.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie a aceluiaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.