Cum a ajuns Dan Adrian Drăgan să trăiască visul oricărui român. Acesta trăiește o viață ca în basme pe insula grecească Thassos

Cel care a creat comunitatea „Forum Thassos” a reușit să își organizeze viața astfel încât să semene cu un basm. Dan Adrian Drăgan a decis să se mute cu iubital lui pe insula grecească Thassos.

27 mart. 2023, 18:02
Cum a ajuns Dan Adrian Drăgan să trăiască visul oricărui român. Acesta trăiește o viață ca în basme pe insula grecească Thassos

Dan Adrian Drăgan trăiește o viață de vis la care mulți români ar visa. Acesta a renunțat la viața „anostă” de birou și a fugit direct pe plajele din Thassos. Acesta a povestit cum a ajuns să se îndrăgostească de Grecia. Totul a început cu o simplă vacanță. Probabil că mulți dintre noi am visat, măcar o dată, să ne mutăm în locul în care ne aflam în vacanță. Ei bine, Dan Adrian Dăgan a luat „viața în mâni” și nu a mai stat pe gânduri.

Citește și: Vacanțele în Thassos, insula elenă preferată de români, se scumpesc cu 10%. Cât ar trebui să scoateți din buzunar pentru cazare

„Am călătorit prima oară în Grecia în 2009, în Paralia Katerini, unde se ducea toată lumea atunci. Mi-a plăcut foarte mult. În 2010, am vizitat insula Thassos. În acel moment, mi-am dorit să mă pensionez în Thassos sau ultimele zile din viață să le petrec acolo, atât de impresionat am fost” a spus Dan Adrian Drăgan, în cadrul emisiunii ”Departe de România”, de la ȘtiriDiaspora și DCNews.

Cu toate că a mai vizitat și alte insule din Grecia, acesta a rămas fidel primei iubiri, mărturisind că este atras de Thassos până în măduva oaselor.

„Acel loc mă chema. Din 2011, toate concediile pe care le-am făcut au fost în Thassos. Chiar dacă mai plecam și prin alte părți, trebuia să văd Thassos cel puțin o dată pe an. Cel mai mult am fost într-un an de patru ori. Am legat prietenii cu localnicii, am ajuns să cunosc foarte multe locuri de acolo, foarte multe restaurante, taverne, hoteluri, proprietari, astfel încât foarte mulți prieteni din anturaj mă întrebau unde să mâncăm, unde să mergem. Din 2014, am făcut o comunitate, împreună cu mai mulți iubitori ai insulei, dedicată turiștilor care vor să se informeze în legătură cu ce se întâmplă în Thassos” a mai povestit acesta.

Cum a ajuns să trăiască o viață de vis în Thassos

Dan Adrian Drăgan a dezvăluit că și-a dorit într-adevăr să viziteze și alte locuri pe care Grecia le are de oferit, însă a vrut ca mereu punctul de plecare să fie Thassos. Din fericire pentru el, visul lui s-a îndeplinit. Totul s-a întâmplat în 2020, după cum povestește:

„A devenit un vis. Plec în concediu în alte zone din Grecia din Thassos, nu din România. Ne-am mutat în Thassos, eu și prietena mea, din februarie 2020, chiar înainte de pandemie. Am luat decizia în 2019, eram de o lună împreună și i-am zis că m-aș muta în Thassos. A zis: ”hai să vedem”. Am mers, după o lună de relație, în vacanța de Paști în Thassos, i-a plăcut, am mai mers o dată în iunie în concediu, i-a plăcut și a doua oară și în noiembrie 2019 deja am fost să căutăm chirie.

Veneam după un an 2019 foarte bun turistic și am găsit greu pe cineva dispus să închirieze, într-o zonă turistică, tot anul. Am avut noroc, am avut prieteni care ne-au luat în gazdă, ne-au ajutat, ne-au oferit spațiu unde să stăm și în februarie ne-am mutat pentru că ne-a plăcut, am vrut, am mers către acel loc. Nici eu și nici ea nu am fugit de România, nu am vrut să scăpăm de România”, a declarat Dan.

Citește și: Furtuni şi inundaţii în Thassos. Mai multe stațiuni au fost lovite de viituri