Vacanțele în Thassos, insula elenă preferată de români, se scumpesc cu 10%. Cât ar trebui să scoateți din buzunar pentru cazare

Prețurile pentru vacanțele în Thassos, una dintre cele mai populare insule grecești unde merg românii pe timpul verii, cresc cu 7 - 10% în acest an, din cauza creșterii costurilor de operare cu peste 30%.

25 mart. 2023, 19:31
Vacanțele în Thassos, insula elenă preferată de români, se scumpesc cu 10%. Cât ar trebui să scoateți din buzunar pentru cazare

Paris Paraschoudis, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Thassos, spune că o mulțime de români și-au achiziționat case pe această insulă.

„Anul trecut insula Thassos a fost vizitată de 350.000 de turişti, din care 65% români. Unii stau mai mult, alţii mai puţin. De exemplu, turiştii români stau în medie şase zile, în timp ce bulgarii stau mai puţin. De asemenea, important de menţionat este că sunt şi români care şi-au achiziţionat case pe insulă. Alţii au chiar hoteluri mai mici”, a declarat acesta.

Cât costă o casă de vacanță în Thassos

O casă de vacanță în Thassos poate să pornească de la 100.000 de euro și poate ajunge la câteva milioane. „Chiar şi acum sunt români care caută să îşi cumpere locuinţă pe insulă sau şi-o construiesc”, a mai spus el.

Citește și Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. Prețurile au explodat. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru destinația preferată de români

Sezonul vacanțelor din acest an începe de Paște. „(…) Chiar de la începutul lunii mai organizăm diverse evenimente şi de exemplu din cei 600 de participanţi la un eveniment de ciclism, 400 sunt români, românii sunt ciclişti”, a spus Paris Paraschoudis.

El a precizat că tarifele la pachete vor fi mai mari cu între 7 și 10%. „Energia și produsele s-au scumpit cel mai mult spune acesta, dar și costurile de personal, însă doar o parte din costurile de operare se vor resimţi în preţul cazărilor”.

Până acum 70% din rezervări au fost ocupate. Primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, spune că e cea mai vizitată insulă elenă de turiștii români.

Citește și Preţuri uriaşe la mâncare în Grecia. Ce a mâncat un român de 350 de lei: „Au început să sară calul, când aud că vorbeşti româneşte aduc alt meniu”

„Din totalul vizitatorilor pe care-i avem în fiecare an, 65% sunt români. Din mesajele pe care le am de la hotelierii cu care discutăm, consider că anul acesta va fi o cifră mai mare decât anul trecut. Dorinţa turiştilor arată că va fi un an mult mai fructuos faţă de anul trecut”, a declarat primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, pentru News.ro.