Cum a ajuns Elena Băsescu în Parlamentul României, fără să fie votată: „Vreau să fac ce-mi place”

Cum a ajuns Elena Băsescu în Parlamentul României. Sunt peste 2.000 de funcționari, printre ei fiind şi foști deputați sau senatori care nu au fost aleşi la alegerile de anul trecut. Printre ei se numără şi fiica fostului președinte, Elena Băsescu.

15 iul. 2021, 22:19
Cum a ajuns Elena Băsescu în Parlamentul României, fără să fie votată: „Vreau să fac ce-mi place”
Cum a ajuns Elena Băsescu în Parlamentul României

Cum a ajuns Elena Băsescu în Parlamentul României. Acum, Eba este unul dintre cei 9 consilieri parlamentari de la Comisia de Afaceri Europene din Camera Deputaților. A fost europarlamentar, apoi s-a angajat, în 2019, la grupul parlamentar al Partidului Mișcarea Populară, înființat de tatăl ei.

Citeşte şi: Elena Udrea şi Elena Băsescu, vacanţă pe insula bogătașilor din Grecia. Cum au fost fotografiate

Cum a ajuns Elena Băsescu în Parlamentul României

Îmi place foarte mult activitatea parlamentară și tot ce ține de Parlament și chiar dacă nu am intrat în Parlament ca demnitar, mi-am dorit să-mi continui activitatea în cadrul instituției. Adică vreau să fac ce-mi place”, a declarat Elena Băsescu pentru Stirileprotv.ro.

În 2020, Elena Băsescu și-a dorit să ajungă deputat, însă nu a reușit, așa că a rămas pe contractul de consilier. Cu 16 ani vechime pe cartea de muncă, ea câștigă acum puțin peste 5.000 de lei.

“E un om modest, un om cu care se lucrează foarte ușor, care în ciuda demnităților publice pe care le-a avut are o spontaneitate și o decență în comunicare, nu se consideră deasupra celorlalți colegi”, a declarat Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei de Afaceri Europene.

Ce salariu are fiica fostului preşedinte

Fiica fostului preşedinte

a postat pe Facebook că s-a vaccinat împotriva Covid-19, la Parlamentul României – Camera Deputaţilor. Imediat, unii internauţi au atacat-o, acuzând-o că a sărit rândul la vaccinare. Prezenţa acesteia în Parlament e explicată prin faptul că este angajată a legislativului României.

Antena 3 spune că aceasta a fost apoi angajată pe perioadă nedeterminată, Elena Băsescu a ajuns să fie consilieră la Comisia de Afaceri Interne, din moment ce PMP nu a mai trecut pragul. Potrivit sursei citate, Elena Băsescu ar avea o leafă de aproape 6.000 de lei lunar.