Cum a ajuns Leonardo DiCaprio să se certe cu Jair Bolsonaro, președintele Braziliei: „Mai bine și-ar ține gura, decât să vorbească prostii!”

Jair Bolsonaro și Leonardo DiCaprio au intrat în conflict, cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale din Brazilia.

06 mai 2022, 11:34
Cum a ajuns Leonardo DiCaprio să se certe cu Jair Bolsonaro, președintele Braziliei: „Mai bine și-ar ține gura, decât să vorbească prostii!”

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, este „la cuțite” cu actorul Leonardo DiCaprio. Starul de la Hollywood a declarat că pădurea Amazonului a suferit defrișări severe de când Bolsonaro a preluat funcția de lider al statului sud-american.

Afirmația lui DiCaprio l-a înfuriat teribil pe Jair Bolsonaro, care l-a pus la punct pe actorul premiar la Oscar.

„DiCaprio trebuie să știe că însuși președintele Organizației Mondiale a Comerțului a fost cel care a spus că fără agrobusinessul brazilian, lumea ar face foamea.

Așa că DiCaprio mai bine și-ar ține gura decât să vorbească prostii.

Mulţumesc pentru sprijin, Leo! Este foarte important ca toţi brazilienii să voteze la următoarele alegeri. Poporul nostru va decide dacă vrea să ne menţinem suveranitatea asupra Amazoniei sau preferă să fie condus de hoţi care servesc interese externe”, a declarat Jair Bolsonaro, potrivit CNN.

Alegerile prezidențiale din Brazilia sunt programate pentru 2 octombrie.

 

Jair Bolsonaro, aliat cu Rusia și China

 

Jair Bolsonaro este implicat în decizii majore, ce vizează „o nouă ordine mondială”. La începutul acestui an, Brazilia, India, Rusia, China și Africa de Sud au bătut palma pentru alianța BRICS.

„Cred că țările BRICS, care reprezintă aproape jumătate din populația lumii și o mare parte din PIB-ul mondial, vor servi drept piatră de temelie a unei ordini mondiale emergente”, a declarat Serghei Ryabkov, ministru de Externe al Rusiei.

Brazilia, Rusia, China, India și Africa de Sud au pornit mișcarea BRICS ca răspuns pentru alianța SUA – Europa, în vederea cooperării în plan economic, mai ales în contextul războiului din Ucraina, cât și în vederea „protejării dreptului internațional”.

„Știm că în fiecare țară există anumite nuanțe legate de problemele cu care se confruntă, dar acum suntem uniți în protejarea dreptului internațional și în eforturile noastre de a depăși sancțiunile arbitrare, ilegitime, unilaterale, care au devenit singurul instrument politic în Statele Unite și alte țări”, a mai punctat oficialul din Rusia.

 

Jair Bolsonaro a mobilizat populația din Sao Paulo să se vaccineze în proporție de 100% anti-COVID

 

Jair Bolsonaro s-a numărat printre președinții de state care a sfidat regulile anti-COVID-19, stabilite de OMS, organizație finanțată de către Bill Gates și Guvernul SUA. Totuși, într-unul dintre cele mai importante orașe din Brazilia, Sao Paulo, s-a înregistrat o rată de vaccinare de 100%.

Secretarul pentru Sănătate, Edson Aparecido, a declarat astfel São Paulo „capitala mondială a vaccinării”.