Cum a ajuns să facă performanţă David Popovici: „Ai mei m-au susţinut foarte mult. Îmi făceau bannere cu David the dolphin boy”

David Popovici a povestit cum a ajuns să facă înot de performanţă şi cât de mult l-au ajutat părinţii lui. De asemenea, acesta a vorbit şi despre relaţia specială pe care o are cu antrenorul său.

25 iun. 2022, 17:10
Cum a ajuns să facă performanţă David Popovici: „Ai mei m-au susţinut foarte mult. Îmi făceau bannere cu David the dolphin boy”

Cum a ajuns să facă performanţă David Popovici. Puştiul de doar 17 ani a cucerit o lume întreagă după cele două victorii de la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta.

Cum a ajuns să facă performanţă David Popovici: „Ai mei mi-au prezentat cam de ce e nevoie”

Citeşte şi Câţi bani va primi dublul campion mondial David Popovici pentru performanţa fantastică de la Budapesta

Dublul campion a povestit cât de mult a contat sprijinul primit de la părinţii săi pentru a face performanţă.

„Ai mei mi-au prezentat cam de ce e nevoie. Mi-au explicat cât să înțeleg și am ales să o fac mai serios. Și m-am ținut doar pentru că mi-a plăcut. Dacă într-un moment aș fi spus că nu îmi mai place, ai mei nu aveau nicio treabă, mă scoteau imediat.

Și asta m-a ajutat foarte mult, faptul că nu m-au presat niciodată. Pentru că mi-a plăcut, m-au susținut foarte mult. La concursuri îmi făceau și bannere cu „David the dolphin boy” sau niște chestii destul de penibile. Mie îmi plăceau, acum mi se par penibile, dar mă făceau să mă simt foarte special. Eram locul 30-40 când am început eu la concursuri pe bune.” a spus Popovici într-un interviu oferit Amaliei Enache.

Tănărul campion mondial spune că a moştenit maturitatea de la părinţii săi, care au ştiut să-l educe destul de bine.

„Sunt niște oameni simpli, cu bun simt și educați. Și dacă niște oameni că ei au copii nu pot să-i educe decât extrem de bine. (…) De mine s-a lipit înotul. Nu cred că m-am născut cu talentul acesta. A fost ceva ce am realizat când am intrat în apă.”, a mărturistit tânărul campion mondial.

David Popovici, despre relaţia specială pe care o are cu antrenorul său: „Suntem om-om, prieten-prieten. Eu sunt maşina, iar el e GPS-ul”

În cadrul interviului acordat Amaliei Enache, dublul campion modial a vorbit şi despre relaţia pe care o are cu antrenorul său.

„Eu am o relație specială cu antrenorul. Nu suntem numai sportiv – antrenor, suntem om – om, prieten – prieten, mai ieșim la suc, mai vorbim despre viață, filosofie, religie, muzică, tot. De la el am învățat ce înseamnă disciplina în sport pentru că știe foarte bine cu ce se mănâncă. Se pricepe foarte bine la asta, a citit, a studiat și eu știu să înot. Eu sunt mașina, iar el e GPS-ul. Eu nu pot să ajung undeva fără el, iar el nu ar avea mașină. Iar de la ai mei am învățat să mă bucur întotdeauna de ceea ce fac.”

David Popovici, sfat pentru părinți: Nu puneți presiune pe copilul vostru

Citeşte şi Victor Ciutacu: „David Popovici e o excepție, un fenomen, o orhidee superbă crescută în vârful unui munte de bălegar

„Nu puneți presiune pe copilul vostru. Duceți-l să facă un sport, poate îi place, poate nu, lăsați-l să-și urmeze pasiunea oricare ar fi aceea.”, a spus David Popovici.

Întrebat ce îi oferă lui sportul și de ce îi place atât de mult, sportivul a mărturisit că cel mai mult îi place satisfacţia pe care o simte după o zi de antrenamente.

„Cred că cel mai mult îmi place satisfacția pe care o ai după o zi de antrenamente. Ști că ți-a ieșit bine, ai avut o zi corectă. Dacă nu am făcut nimic într-o zi, eu nu pot să dorm. Satisfacția pe care o ai la sfârșitul unei zile și nu mai zic de satisfacția pe care o ai după ce termini un concurs sau un proiect…cum am fost eu după această perioadă, calm, liniștit, bucuros că s-a terminat, gata să iau o pauză.”, a mai mărturisit tânărul.