Cum a citit părintele Calistrat în sufletul unei femei: „Am rămas înmărmurită… De unde știa el că eu aveam să fiu în acel loc?”

Părintele Calistrat este în centrul unui scandal de proporţii după ce ar fi agresat două femei în curtea Mănăstirii Vlădiceni. În acest context tulburat pentru duhovnicul atât de iubit de credincioşi, vin şi mărturii ale minunilor săvârşite de acesta.

30 nov. 2022, 17:15
Cum a citit părintele Calistrat în sufletul unei femei: „Am rămas înmărmurită… De unde știa el că eu aveam să fiu în acel loc?”

Părintele Calistrat a fost protagonistul unei întâmplări neobişnuite. Maria Pintecan, o femeie cu mare credință în Dumnezeu, povestește cum l-a cunoscut pe părinte. Întâmplarea nu a avut loc în România, ci în Israel, la Ierusalim.

Cum a citit părintele Calistrat în sufletul unei femei

Duhovnicul a avut asupra femeii un impact uriaș. Ea relatează momentul în care părintele a citit-o, moment care a şocat-o.

L-am cunoscut în urmă cu doi ani pe CALEA CRUCII ..la Ierusalim…. Așezat pe caldarâm…privea lumea care trecea.. Grupul nostru trecuse …eu şi mama am rămas în urmă …frânte de durere… Moartea fratelui meu ne frânsese sufletul… M-am apropiat și cu lacrimi pe obraji am spus: ‘Binecuvântaţi, părinte!’ M-a binecuvântat… Am simţit că mi-a dat toată puterea din această lume.

Citeste si Părintele Calistrat, sfaturi utile pentru credincioșii care țin postul Crăciunului: ”Cum mă comport este o formă de post”

Cu glasul blând mi-a spus: ‘La noapte mergi la biserica Sfântului Mormânt și aprinde acolo o lumânare pentru fratele tău’.

Am rămas înmărmurită. De unde știa că eu voi fi în acea noapte la Sfânta Liturghie la biserica Sfântului Mormânt? De unde știa de moartea fratelui meu Ştefan? Doar Dumnezeu are răspunsul. Doamne, te rog, ai milă și vindecă durerea robului tău părintele Calistrat!”, a povestit Maria Pintecan, într-un mesaj publicat pe Facebook, cum l-a cunoscut pe părintele de la Vlădiceni.

Citeste si Părintele Calistrat Chifan dezvăluie semnele Apocalipsei: „Războiul atomic poate aduce un sfârşit omenesc, în niciun caz sfârşitul creat de Dumnezeu. Apocalipsa va fi anunţată de trâmbiţa Arhanghelului”

Cum a reacţionat părintele după acuzaţia că ar fi agresat două enoriaşe

Poliția și Arhiepiscopia Iași au deschis anchete după ce în presă au apărut imagini cu preotul care lovește două femei. Pe una din ele a lovit-o atât de tare încât a căzut din picioare, însă fața luminată spune că nu e mare lucru și le acuză pe femei de isterie.

Mare problemă nu s-a întâmplat. Unu. Acolo este un cimitir într-o coastă, unde mai vin enoriaşi din afară şi îşi iau locul. Iar fetele astea, au 2-3 locuri, şi cred că au deviaţii de comportament sau puţină isterie.

Pentru că de când au luat locurile de acolo, au început să creeze un conflict printre credincioşii de la biserică. Şi eu le-am spovedit de câteva ori, că au mama moartă de Covid. Şi s-au dus la un preot mai tânăr, frumușel, dar cuminte… Și eu i-am zis să aibă grijă cu ele. Apoi el s-a dus la o mănăstire şi a stat vreo săptămână acolo că era răcit, şi s-au dus după el. L-au căutat și acasă, la mama lui”, a declarat duhovnicul la BZI.