Cum a devenit Margareta Pâslaru una dintre cele mai iubite actrițe din România: „Visam lucruri îndrăznețe, eram o țărancă înfiptă”

Margareta Pâslaru, una dintre cele mai iubite artiste din România, a povestit cum a ajuns să joace roluri care mai de care mai interesante. Deși și-a început cariera cu muzică, ea a ajuns rapid pe cele mai înalte culmi ale talentului său.

21 mart. 2024, 09:07
Cum a devenit Margareta Pâslaru una dintre cele mai iubite actrițe din România: „Visam lucruri îndrăznețe, eram o țărancă înfiptă”
Cum a devenit Margareta Pâslaru una dintre cele mai iubite actrițe din România: „Visam lucruri îndrăznețe, eram o țărancă înfiptă”

Margareta Pâslaru este una dintre cele mai apreciate artiste din România, însă puțini știu cum a devenit ea actriță, de fapt. Cântăreața a povestit despre debutul său în cinematografie, deși, inițial, altele fuseseră planurile vedetei. Destinul, însă, i-a pregătit o surpriză de zile mari.

Citește și: Ce face Margareta Pâslaru după 66 de ani de carieră. Care este lucrul care o ține în viață: „Sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă”

Cum a devenit Margareta Pâslaru actriță

Actrița care a făcut furori cu vocea, interpretarea și frumusețea ei și-a dorit altceva de la viață. Când era adolescentă, Margareta Pâslaru visa să fie avocată, din dorința de a-i apăra pe cei care suferă. Viața a avut, însă, alte planuri pentru ea, făcând-o să ajungă una dintre cele mai iubite actrițe din România.

„Visam lucruri atât de îndrăznețe în acele vremuri, încât am realizat mai mult decât mi s-a permis. Fiecare situație dificilă mă îndemna, parcă, să o depășesc. Ca orice tânăr idealist, am dat examen la Facultatea de Drept și am intrat. Doream să-i apăr pe cei năpăstuiți. Dar forța destinului și-a spus cuvântul. Către finele primului an, am fost invitată la Teatrul Municipal – devenit Teatrul „Lucia Sturza Bulandra – pentru o probă solicitată de regizorul Liviu Ciulei. Era vorba despre un rol complex, Polly Peachum, partenera lui Toma Caragiu în piesa „Opera de trei parale”, a povestit actrița pentru Viva.

Ocazia oferită nu putea fi ratată de aceasta, astfel că, odată ajunsă pe scena teatrului și în cinematografe, Margareta Pâslaru s-a concentrat pe fructificarea talentului său nativ.

„Faptul că Liviu Ciulei m-a invitat, în 1962, la Teatrul Municipal pentru o audiție (casting) în rolul Polly Peachum, din „Opera de trei parale, mi-a deschis un drum nou. Dânsul a intuit actrița din mine. Apoi, regizorii de film care m-au remarcat pe micul ecran, văzându-mă pe scenă într-un rol dificil, ar fi spus: „Uite, poate să joace Brecht, chemați-o la probe!. M-au invitat, pe rând, mai mulți regizori la Studiourile Buftea: Andrei Călărașu, Francisc Munteanu, Lucian Bratu, Elisabeta Bostan, Angel Grigoriu, Alexandru Bocăneț și Gheorghe Vitanidis, care lucra la „Clipa, după romanul lui Dinu Săraru; eram o țărancă înfiptă”, a mai povestit steaua filmului românesc.

Citește și: Margareta Pâslaru, de nerecunoscut la 80 de ani. Ce s-a ales de marea artistă a României: „Și eu mă schimb”