Cum a fost chinuit de COVID-19 un tânăr sănătos şi nevaccinat. „Am o durere infernală. Dacă s-ar putea să nu mă interneze ar fi perfect”

Infecţia cu COVID-19 provoacă numeroase complicaţii persoanelor nevaccinate, fără acestea să aibă alte afecţiuni medicale. Asta a declarat dr. Paul Oargă, medic SMURD din Cluj, care a filmat intervenţia de urgenţă în cazul unui pacient infectat cu noul coronavirus.

09 oct. 2021, 16:39
Cum a fost chinuit de COVID-19 un tânăr sănătos şi nevaccinat. „Am o durere infernală. Dacă s-ar putea să nu mă interneze ar fi perfect”

Dr. Oargă a dezvăluit cum a fost chinuit de COVID-19 un tânăr sănătos şi nevaccinat, printr-o serie de filmări din timpul intervenţiilor, pentru a-i ajuta pe oameni să înţeleagă cât de gravă e boala. Bărbatul de 30 de ani a chemat ambulanţa la 3 noaptea pentru că nu mai putea suporta durerea.

Tânărul din Cluj care s-a infectat de o săptămână cu COVID-19, a fost găsit, joi dimineaţa, într-o stare foarte proastă, potrivit Adevărul.

„Am o durere infernală la spate”, le-a spus acesta medicilor.

Citeşte şi: Medicul care contestă organizarea pelerinajului de Sf. Parascheva în plină pandemie. „Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia”

În momentul în care medicii l-au rugat să se aşeze pe pat, bărbatul a plâns de durere. Întrebat cât de tare îl doare, pe o scară de la 1 la 10, tânărul clujean a spus fără să ezite: „10”.

Cum a fost chinuit de COVID-19 un tânăr sănătos şi nevaccinat. „Nu pot să suflu din cauză durerii”

Clujeanul diagnosticat cu COVID-19 de şapte zile a mărturisit că începuse să aibă dureri în zona plămânilor încă de miercuri seară.

„Nu că nu pot să suflu, nu pot să suflu din cauză durerii”, le-a spus bărbatul medicilor.

În aceeaşi situaţie se afla şi soţia lui, care nu avea dureri aşa de mari.

„Am o stare de oboseală, acum sunt şi panicată. Soţul abia poate să meargă la baie de slăbit ce este”, a spus femeia care a mărturisit că nici ea şi nici soţul ei nu au făcut vaccinul anti-COVID.

Când a fost întrebat dacă vrea să margă la spital, tânărul a răspuns: „nu cred că am de ales”.

„Dacă s-ar putea să nu mă interneze ar fi perfect”, a continuat el.

Citeşte şi: Sistemul sanitar din România, la pământ. O nouă zi cu niciun pat liber în secțiile ATI

Ce compicaţii dă infecţia COVID-19

„Infecţia cu Covid vine cu o grămadă de posibile complicaţii. Se poate acumula aer sau lichid la nivel mijlocului pieptului sau în zonele laterale. Există o incidenţă mai mare de evenimente tromboembolice, fie infarct pulmonar, caz în care o parte de ţesut pulmonar moare sau infarct miocardic. Poate e o simplă pneumonie virală care a afectat şi învelişul extern al plămânilor. Pacientul este tânăr şi fără alte boli, deci e puţin probabil să fi făcut infarct”, a explicat medicul Paul Oargă, conform sursei citate.

Citeşte şi: Pelerinaj de Sfânta Parascheva, în plin scenariu roşu la Iaşi. De trei ori mai puţini credincioşi la racla cu moaşte, din cauza pandemiei