Cum a fost descoperit în viaţă românul declarat mort după prăbuşirea podului din Genova. Mărturia surorii lui Marian Roşca

Gafă de proporţii în cazul tânărului gorjean care a fost declarat mort de autorităţile din Italia, după ce un viaduct s-a prăbuşit în Genova. Sora lui Marian Rosca a vorbit în exclusivitate la România TV despre cum au descoperit eroarea macabra facuta de autoritatile din Italia. Marian Roşca a fost găsit în viaţă într-un spital de către fratele său, care mersese la morgă să-l identifice. Marian Roşca, în vârsta de 36 ani, este șofer de tir în Franța și făcea curse și în Italia.  Din păcate, starea lui de sănătate nu este bună, bărbatul fiind grav rănit. Bărbatul găsit mort în cabina de TIR era colegul românului. 

RomaniaTV.net
16 aug. 2018, 07:44
Cum a fost descoperit în viaţă românul declarat mort după prăbuşirea podului din Genova. Mărturia surorii lui Marian Roşca

Sora lui Marian Rosca a povestit la România TV cum au alt frate al lor l-a căutat ore întregi la morgă pe Marian şi nu l-a găsit, apoi a luat spitalele la rând. L-a găsit în stare gravă, dar speră într-o minune. Femeia s-a gandit şi la posibilitatea să dea în judecată statul italian pentru aceasta eroare.
„Au tot aşteptat să intre la morgă, au sunat la consulat şi au intrat la amiază. I-au dat voie să vadă, a intrat acolo la morgă şi nu era fratele meu. Era colegul care a fost cu el în camion. S-a făcut o greşeală din acte şi au trecut că e Roşca Marian. Au sunat din nou la consulat şi au plecat să îl caute la spital. L-au găsit în viaţă, dar e grav. Mai tragem o speranta, sperăm să fie bine. (…) Medicii i-ar fi indus coma să nu mai simtă dureri şi în jur de două săptămâni i-au dat ca să vedem cu evoluează. Noi ne-am gandit şi la fratele nostru, dar şi la mama că puteam să o pierdem şi pe ea la vestea asta. Aşteptam să vedem cum va fi cu fratele şi vom vedea, ne-au sunat foarte multi oameni din Italia, pe mine în special, oameni care sunt acolo avocaţi, jurişti şi s-au oferit să ne ajute, dar deocamdata stăm pe loc să vedem cum e starea lui ca asta e cel mai important, după aceea posibil să mergem şi mai departe”, a declarat Aurelia Roşca, sora românului rănit grav în tragedia din Genova. 

Informaţia că Marian Roşca trăieşte a fost confirmată şi de ministerul Afacerilor Externe.

„Având în vedere dificultățile majore întâmpinate de autoritățile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident și ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetățenilor afectați, s-a constatat faptul că primul dintre cetățenii români declarat ca decedat de către autoritățile italiene, la data de 14 august 2018, este în viață și este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova.

Eroarea a fost sesizată în cursul acestei zile, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neinsufletit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al cetățeanului român în cauză.”, se arată într-un comunicat al MAE.