Cum a fost doborât avionul MH17. Dovezi în premieră VIDEO

La un an de la tragedia MH17, jurnaliștii News Corp Australia au dat publicității noi dovezi cu privire la vinovăția rebelilor separatiști din estul Ucrainei de prăbușirea Boeing-ului malaezian.

RomaniaTV.net
17 iul. 2015, 09:22

Jurnaliștii News Corp Australia au făcut publice secvențe filmate chiar de insurgenții separatiști din Donbas la locul prăbușirii Boeing-ului, imediat după tragedie, transmite news.com.au.

În înregistrările video se pot vedea primele minute după venirea rebelilor la locul catastrofei. Se poate urmări cum separatiștii fotografiază rămășițele pasagerilor morți și cum răscolesc lucrurile lor personale.

Potrivit publicației, rebelii caută prin gențile victimelor, după care adună o movilă întreagă de telefoane mobile și lucruri personale ale celor decedați.

Comandantul care a venit la fața locului, îi relatează la telefon cuiva că au fost două avioane, după care le ordonă tuturor civililor să părăsească imediat locul și să nu filmeze nimic din considerentul că aceste imagini ar putea fi plasate pe internet. El, de asemenea, îi roagă pe acei care filmează să urmărească ca pe înregistrările video să nu se vadă fețe. Mai apoi, comandantul dă dispoziție subalternilor săi să scoată din ruinile aeronavei cutia neagră cu înregistrări și s-o ducă în mașina sa, punctează publicația australiană.

Acest comandant spune: „Ei zic că Suhoi a doborât un avion civil (…)”, „Așa și este… E un avion cu pasageri”.
Un pic mai târziu el arată cardul ID al însoțitoarei de zbor.
„Vezi, ei sunt din străinătate, malaezieni”, spune el.
„Cine le-a dat coridor ca să zboare?”, îl întreabă cineva de alături.

Comandantul necunoscut e foarte des sunat. Printre cei cu care discută e căpetenia rebelilor din Donețk, pe nume Ruslan, Vladimir Antiufeev, fost securist transnistrean, și „Kolean”, unul din liderii separatiștilor din Luhansk, se spune în materialul citat.