Cum a fost IULIA IONESCU interceptată de SRI

IULIA IONESCU a fost găsită după ce cartela telefonului propriu a fost interceptată de serviciile secrete.

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 12:19
Cum a fost IULIA IONESCU interceptată de SRI

Potrivit datelor prezentate în cursul zile de duminică, Iulia Ionescu a fost depistată cu ajutorul serviciilor secrete. Aşa se face că în trenul care o ducea de la Suceava spre Bucureşti era monitorizată de mai mulţi poliţişti sub acoperire.

„Iulia era monitorizată deja. Atunci când şi-a vândut telefonul ea şi-a păstrat cartela SIM pe care ulterior a folosit-o de pe un alt telefon. La ora 17.00 a sunat acasă să-i spună mamei că se întoarce şi am ştiut exact unde este. În tren a urcat o echipă formată din poliţişti sub acoperire, printre care şi mai multe femei-poliţist. Acestea au stat de vorbă cu ea şi i-au explicat că o vor însoţi acasă. În drum spre Focşani (unde au şi coborât cu fata), poliţiştii din tren l-au chemat pe un angajat al CFR şi i-au cerut acestuia să fie martor, deoarece aveau nevoie de un civil pentru raportul final. Probabil atunci bărbatul a anunţat că găsit-o pe fată în tren”, este declaraţia oferită pentru adevărul.ro de surse din rândul anchetatorilor.

Poliţiştii făceau parte din celula de criză instituită la nivelul Poliţiei Capitalei, la cererea vicepremierului Gabriel Oprea şi din care făceau parte şi structurile de informaţii ale MAI. 

Iulia Ionescu, eleva din Bucureşti dispărută fără urmă timp de trei zile, a stat o noapte şi la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, din apropiere de Câmpulung Moldovenesc. Călugărul care a condus-o la gară şi cu care a fost văzută minora în vârstă de 15 ani provine de la acelaşi lăcaş de cult.

Conform unor surse judiciare, Iulia Ionescu a povestit că a plecat miercuri cu un microbuz din Bucureşti spre Târgu-Neamţ. Cel mai probabil, fata a stat două nopţi la mănăstirea Agapia, apoi a ajuns vineri la Sihăstria Rarăului, unde a petrecut o noapte. Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi anchetatori au venit cu poza fetei la mănăstire, pentru a-i întreba pe călugări dacă au văzut-o pe Iulia. Stareţul însă a minţit, ascunzând poliţiştilor faptul că fata se află acolo. Ulterior, preotul a mărturisit că s-a speriat de consecinţe şi a spus Iuliei să se ducă acasă. Fata a fost urcată în Dacia-papuc a mănăstirii şi condusă de un călugăr la gara din Suceava. Acolo, călugărul i-a cumpărat bilet şi i-a înmânat telefonul lui de pe care Iulia i-a trimis mesaj mamei sale, că se întoarce acasă

Ioan Larion Neagoe, stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului, a declarat astăzi că a făcut tot ceea ce este creştineşte pentru a o ajuta pe Iulia Ionescu.

Potrivit părintelui Neagoe, poliţiştii au venit să întrebe despre minoră în cursul zilei de vineri, dar la acea oră Iulia nu ajunsese încă la Sihăstria Rarăului. Ulterior, eleva pe care o căuta o ţară întreagă, a ajuns la lăcaşul de cult din apropierea municipiului Câmpulung Moldovenesc.

„La spovedanie mi-a spus cine este, dar pentru că era prea târziu i-am spus să stea peste noapte la noi. Am sfătuit-o să-şi sune părinţii pentru ca aceştia să nu stea cu grijă, iar a doua zi, sâmbătă, am trimis-o cu o maşină la Suceava. A fost însoţită de un călugăr de la noi care a ajuta-o să urce în tren şi care i-a cumpărat şi bilet. Poliţia a venit din nou cu poza fetei, dar asta se întâmpla sâmbătă, pe la ora 3 după-amiază. Le-am spus că fata a fost la noi, dar că am trimis-o acasă. Eu am făcut tot ceea ce este creştineşte în acest caz”, a povestit stareţul Ioan Larioan Neagoe, scrie Monitorul de Suceava.

Povestea este cunoscută de aici, în sensul că Iulia a urcat în trenul internaţional Moscova – Sofia, unde a fost preluată de poliţişti şi dusă în siguranţă la familia ei. 

O adevărată nebunie s-a creat în jurul Iuliei Ionescu, eleva în vârstă de 15 ani care a dispărut miercuri la amiază de acasă, din Bucureşti, pentru ca mai apoi să fie găsită vie şi nevătămată după ce a urcat din Gara Burdujeni într-un tren care urma s-o ducă spre domiciliu.

Chiar dacă fata nu a suferit nici o traumă, cel puţin de ordin fizic, controversele şi misterele vizavi de locul sau locurile unde s-a aflat în perioada în care jumătate din România o căuta sunt mai adânci ca niciodată.

Nici declaraţia de aseară, potrivit căreia s-a aflat în pelerinaj pe la mai multe mănăstiri din judeţele Neamţ şi Suceava, nu pot alunga întrebările rămase încă fără răspuns.

Cert este că fata a avut un sprijin din mediul monahal, fiind adusă la Gara Burdujeni de un călugăr, care i-a cumpărat bilet de tren, a ajutat-o să urce în vagon şi mai apoi a dispărut.

Acum, nimeni nu mai recunoaşte că a văzut-o sau a găzduit-o pe Iulia Ionescu, iar ce s-a întâmplat în cele trei zile poate fi povestit cu exactitate doar de cea care a fost principala protagonistă a acestui veritabil thriller încheiat totuşi în mod fericit.