Cum a fost prins ieşeanul infectat cu coronavirus care a fugit din spital. Imagini halucinante

Un bărbat de 47 de ani, diagnosticat cu coronavirus şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase, a reuşit să înşele vigilenţa cadrelor medicale şi a fugit din spital. Bărbatul a fost prins după 12 kilometri de mers pe jos.    

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 08:04

Bărbatul infectat cu coronavirus si fugit din spitalul din Iaşi a fost depistat de un echipaj al Poliției Locale Ciurea, pe DJ 248, la ieșirea din localitatea Dumbrava, a anuntat Ioana Balea, purtator de cuvant la IPJ Iasi. Mersese 12 km pe jos spre satul natal.

Citește și: Un ieşean infectat cu COVID-19 a fugit din spital. Poliţiştii l-au prins după 12 km de mers pe jos

Bărbatul a dispărut în jurul orei 14,00 din Spitalul de Boli Infecțioase Iaşi. Din primele informaţii, el este alcoolic şi a mai fugit şi vineri seara, când a fost prins de poliţişti pe bulevardul Independenţei. Acesta le-a spus oamenilor legii că este ținut de două luni în spital și că s-a săturat să mănânce orez și că trebuie să aibă grijă de tatăl său.

„Am plecat pur și simplu. M-am îmbrăcat și am ieșit, nu am ieșit pe poartă, am trecut printr-un gard. M-am săturat de stat. Am mâncat numai orez”, a precizat bărbatul.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase cu un echipaj SMURD, nu cu izoleta. În fața reporterilor, bărbatul a precizat că sufera de mai multe boli și a spus că nu a fost tratat corespunzător.

Conducerea unității medicale a declarat că de fapt bărbatul este internat din 29 martie.

”Pacientul nu este internat de două luni, ci de pe data de 29 martie. Vom lua măsuri de siguranță mai solide cât mai repede posibil. Bărbatul este încă confirmat pozitiv și reprezintă un pericol pentru populație. Acesta va rămâne în continuare internat”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.