Cum a murit Sebastian Corbei, băiatul de 7 ani dispărut în ianuarie. Detalii cutremurătoare din analizele legiştilor

Sebastian Corbei, băiatul de 7 ani care a fost dat dispărut de părinţi în luna ianuarie, nu ar fi avut o moarte violentă, ci a murit de frig, conform primelor date prezentate de anchetatori.

22 apr. 2021, 12:03
Cum a murit Sebastian Corbei, băiatul de 7 ani dispărut în ianuarie. Detalii cutremurătoare din analizele legiştilor

Analizele ADN arată că trupul găsit la începutul lunii aprilie pe un câmp între localităţile arădene Mişca şi Vânători din judeţul Arad îi aparţie lui Sebastian Corbei, a declarat pentru News.ro procurorul Ciprian Olivian Puf de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş – judeţul Arad.

Surse din cadrul anchetei au dezvăluit că Sebastian nu ar fi avut o moarte violentă, ci ar fi decedat din cauza frigului.

Cadavrul găsit era în stare avansată de descompunere şi fusese parţial devorat de animale. Din membrele inferioare au rămas doar oasele şi îi lipsea o mână.

Sebastian Corbei a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16:30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţa, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân.

Citeşte şi: Cadavrul copilului dispărut din Arad a fost găsit de un cioban. Era în descompunere

Pentru că nu s-a mai întors acasă, mama lui Sebastian a alertat Poliţia. Timp de o lună de zile l-au căutat autorităţile pe Sebastian Corbei pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului. Sute de persoane, voluntari, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari au luat parte la căutări. Au fost folosite numeroase echipamente, dar şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.

Poliția a deschis un dosar penal pentru a se elucida modul în care a murit băiețelul de numai 7 ani.

Anchetatorii au stabilit că Sebastian Corbei nu ar fi plecat de la stână cu doar o oră înainte de momentul anunţului dispariţiei, ci mult mai devreme, iar moartea acestuia ar fi intervenit înainte ca poliţiştii să înceapă căutările. Băiatul s-ar fi rătăcit în drum spre casă din cauza ceţii şi ar fi încercat să se adăpostească într-un boschet de pe câmp, însă ar fi decedat din cauza condiţiilor meteorologice.