Cum a reacționat compania dată în judecată de Simona Halep. Românca cere 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition

Simona Halep a dat în judecată compania Quantum Nutrition, pe care o consideră responsabilă de rezultatele pozitive de la testul de dopaj. Sportiva din Constanța cere daune de 10 milioane de dolari. Iată cum a reacționat firma canadiană.

17 feb. 2024, 17:54
Cum a reacționat compania dată în judecată de Simona Halep. Românca cere 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition
Cum a reacționat compania dată în judecată de Simona Halep. Românca cere 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition

Simona Halep a intentat o acțiune legală împotriva firmei canadiene responsabile de producerea suplimentelor nutriționale pe care le consideră vinovate pentru testul pozitiv de dopaj și suspendarea ei timp de 4 ani. Sportiva din Constanța solicită despăgubiri de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, producătorul Schinoussa Superfoods, în urma testului pozitiv la Roxadustat în 2022, la US Open.

Citește și: CTP o ceartă pe Simona Halep și îl arată cu degetul pe Țiriac: ”Probabil el a sfătuit-o. Eu am zis de acum un an, era firesc. Acum e tardiv și chiar ridicol”

Jurnaliștii de la publicația First Sportz au subliniat că reprezentanții Quantum Nutrition au ales să nu facă niciun comentariu și să rămână tăcuți după ce au fost acționați în judecată de Simona Halep. Ei amintesc de atitudinea fermă a canadienilor, care refuză să-și asume responsabilitatea pentru suspendarea sportivei noastre.

„Compania nu a emis niciun comunicat, după ce a fost dată în judecată de Halep. Canadienii au vorbit despre incident doar în octombrie 2023, după ce sportiva fusese suspendată.

Kostas Koveos, actualul CEO al Quantum Nutrition, a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru această problemă. El a negat orice rol al companiei în cazul aflat în desfășurare.

Anterior, John Koveos, fondatorul companiei, o acuzase pe Halep că încearcă să scoată compania drept țap ispășitor pentru faptele sale greșite”, notează jurnaliștii de la First Sportz.

Simona Halep așteaptă cu nerăbdare verdictul final, astfel încât să poate reveni rapid în elita tenisului mondial în cazul în care decizia de la TAS va fi una favorabilă. Între timp, campioana noastră a intentat o acțiune în justiție împotriva companiei canadiene care a fabricat suplimentul nutritiv contaminat ce a condus la suspendarea ei timp de 4 ani pentru dopaj, informează news.ro.

Fostul lider mondial solicită daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, cunoscută și sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, conform sursei citate.

Roxadustat, prezent pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Antidoping, poate crește nivelul hemoglobinei și producția de celule roșii din sânge, îmbunătățind astfel rezistența.

Simona Halep a afirmat că a folosit suplimente Schinoussa în timpul US Open 2022 și că unul dintre acestea, Keto MCT, a fost contaminat cu Roxadustat, substanță care nu era specificată pe etichetă.

La vârsta de 32 de ani, Simona Halep a revenit la București sâmbătă la prânz, după ce timp de 3 zile a fost în Lausanne pentru a-și susține nevinovăția în fața juraților de la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv.

Suspendată timp de patru ani de către Agenția Națională de Integritate a Tenisului (ITIA), Halep s-a prezentat la TAS în intervalul 7-9 februarie pentru a explica ce s-a întâmplat cu adevărat și cum a ajuns acea substanță interzisă, Roxadustat, în organismul său. De asemenea, mai mulți membri ai anturajului său, printre care și fostul său antrenor Patrick Mouratoglou, au fost audiați.

Un detaliu care nu a fost trecut trecut cu vederea a fost ținuta cu care Simona Halep s-a prezentat la Lausanne.

Fostul lider mondial a purtat un pulover de 2.500 de euro și o geacă în valoare de aproape 4.000 de euro, motiv pentru care a primit unele critici, dar Cătălin Botezatu i-a luat apărarea.

”Eu cred că ipocrizia românilor merge mult prea departe și faptul că noi comentăm cum s-a îmbrăcat un titan și un nume, cu care trebuie să ne mândrim, ca cel al Simonei Halep, este prea mult. În cazul Simonei Halep, pot spune că nu a epatat, că nu s-a dus îmbrăcată cu nu știu ce brand-uri extrem de scumpe.

În plus, e normal ca la banii ei să poarte haine și de 10.000 de euro. Pentru că sunt banii ei, ca să câștige bani și-a rupt mâinile și picioarele! I-a muncit, pur și simplu, nu i-a furat, ca alții. Îm concluzie, este o ținută corectă, dar și atitudinea ei este una corectă.

Ar trebui ca noi, românii, să îi ținem pumnii și să ne rugăm să i se facă dreptate. Sunt convins că, dacă i se va face dreptate, rezultatele Simonei Halep vor fi unele extraordinare”, a spus Botezatu, potrivit playtech.ro.

Citește și: Simona Halep s-ar putea retrage din tenis. Specialiştii anticipează un verdict dur la TAS