Cum a reușit o femeie să supraviețuiască gripei spaniole și pandemiei COVID. Secretul vindecării

Cea mai bătrână rezidentă a unui cămin de bătrâni din America a reușit să supraviețuiască gripei spanioală, iar acum și pandemiei COVID. Modul prin care aceasta a reușit să se vindece de coronavirus este unul unic.

24 feb. 2021, 11:09
Cum a reușit o femeie să supraviețuiască gripei spaniole și pandemiei COVID. Secretul vindecării

Cum a reușit o femeie să supraviețuiască gripei spaniole și pandemiei COVID. Lucia DeClerck s-a infectat cu coronavirus la vârsta de 105 ani, la doar o zi după ce a făcut a doua doză de vaccin COVID, conform New York Times. Copii și nepoții bătrânei își amintesc de ritualul ca fiind unul dintre multe obiceiuri ale acesteia.

“Rugăciune, rugăciune și iar rugăciune. Fără fast food”, este secretul logevității femeii din New Jersey. Însă, aceasta a reușit să se vindece de coronaviru prin consumul zilnic de stafide înmuiate în alcool.

Citește și: OMS anunţă regresul vizibil al pandemiei: Numărul cazurilor de coronavirus a scăzut pentru a şasea săptămână consecutiv

Lucia DeClerck s-a născut în anul 916 în Hawaii și a supraviețuit gripei spaniole, celor două războaie mondiale, decesului a trei soți și un copil, iar acum și pandemiei COVID. La vârsta de 90 de ani, aceasta a decis că este momentul să se mute într-un cămin de bătrâni.

Cum a reușit o femeie să supraviețuiască gripei spaniole și pandemiei COVID. Bătrâna a contractat coronavirusul chiar de ziua sa, la o zi după ce a făcut rapelul cu vaccinul Pfizer, potrivit administratorului căminului. Aceasta a avut simptome ușoare, iar după două săptămâni s-a vindecat.

Cea mai vârstnică persoană din Europa s-a vindecat de COVID

O călugăriță din Franța este cea mai vârstnică persoană din Europa care s-a vindecat după ce a fost depistată cu coronavirus. Lucile Randon va împlini zilele următoare vârsta de 117 ani. Lucile Randon, care a luat numele de Sora Andre în anul 1944, va împlini zilele următoare vârsta de 117 ani. Aceasta este cea mai vârstnică persoană vindecată de COVID din Europa, conform BBC.

Aceasta a fost testată pozitiv în data de 16 ianuarie și nu a dezvoltat niciun simptom al infecției cu coronavirus. Conform BBC, călugărița a declarat presei franceze că nici nu a realizat că este contaminată. Aceasta a fost izolată de restul rezindeților azilului în care locuiește și este considerată acum complet vindecată. Sora Andre, care nu mai vede şi se deplasează cu un scaun rulant, îşi va sărbători ziua de naştere cu un mic grup de rezidenţi ai azilului. Născută pe 11 februarie 1904, Sora Andre este a doua cea mai vârstnică persoană în viaţă din lume, potrivit listei Gerontology Research Group (GRG).