Cum a reuşit o româncă să fure diamante de cinci milioane de euro dintr-un magazin de lux din Londra. Planul sofisticat prin care a dat lovitura

O româncă de 60 de ani a furat diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline (aproape de cinci milioane de euro) dintr-un magazin de bijuterii de lux din Londra. Femeia s-a dat drept specialistă în pietre preţioase şi a reuşit să schimbe obiectele valoroase cu pietricele de grădină. Furtul a fost descoperit abia a doua zi, conform BBC.

21 iul. 2021, 17:57
Cum a reuşit o româncă să fure diamante de cinci milioane de euro dintr-un magazin de lux din Londra. Planul sofisticat prin care a dat lovitura
foto: BBC

Presa britanică a descris modul în care a a reuşit o româncă să fure diamante de cinci milioane de euro dintr-un magazin de lux din Londra drept un jaf extrem de sofisticat. Cea acuzată că a dat lovitura a fost Lulu Lakatos, o femeie născută în România, dar care trăieşte în Franţa.

Românca s-a dat drept gemolog şi s-a dus să analizeze şapte diamante la magazinul de bijuterii Boodles din Mayfair, centrul Londrei. Ea a reuşit să ajungă în magazin ca urmare a unui plan elaborat în care au fost implicaţi mai mulţi complici.

Lulu Lakatos a cerut să evalueze fiecare diamant în parte pe care le-a pus într-o geantă cu cifru. Aceasta a fost schimbată cu o alta în care se aflau şapte pietricele de grădină, au precizat judecătorii Tribunalului Southwark, conform BBC.

„Diamantele au fost furate de inculpată cu multă îndemânare. Planul în care ar fi fost implicată a fost unul extrem de sofisticat”, a declarat procurorul Philip Stott.

Citeşte şi: Româncă acuzată că a furat un inel cu diamante de 900.000 de euro, în Spania. Tânăra este membră a clanului Căldăraş 

Cum a reuşit o româncă să fure diamante de cinci milioane de euro dintr-un magazin de lux din Londra. Lulu Lakatos a fost prinsă

Totul a fost pus la cale în februarie 2016, când președintele Boodles, Nicholas Wainwright (73 de ani) a fost prezentat unui israelian pe nume „Simon Glas”, dispus să-şi investească banii în diamante valoroase. Cei doi s-a întâlnit luna următoare în Monaco, unde Wainwright l-a cunoscut pe presupusul partener de afaceri al lui Glas, un rus pe nume „Alexander”. Mai apoi, a fost convenită vânzarea a şapte diamante care urmau să fie evaluate şi de „specialista” cumpărătorilor.

În acest moment a intrat în peisaj românca Lulu Lakatos, prezentată drept „Anna”. Ea a ajuns la magazinul Boodles pe data de 10 martie.

În prezența președintelui Wainwright și a unui expert de la magazin, românca urma să cântărească și să evalueze fiecare diamant în parte. Ambalate individual, toate diamantele au fost puse într-o geantă cu cifru.

„Anna” a pretins că face evaluarea şi a pus diamantele în geanta încuiată. În timpul discuţiilor, ea a reușit să înlocuiască geanta cu diamante cu una similară în care se aflau pietricele de grădină. Acest lucru ar fi fost făcut în momentul în care Wainwright fusese chemat la etaj, pentru un telefon important.

Lulu Lakatos a părăsit magazinul, iar la ieșire era așteptată de două femei. Anchetatorii presupun că acestea ar fi preluat diamantele. Hoața și-a schimbat hainele într-o toaletă publică, iar apoi a plecat cu trenul spre Franța folosindu-și pașaportul ei, conform Digi24.

A doua zi, la magazin, a fost descoperit furtul.

Pietrele furate, în valoare totală de 4,9 milioane de euro, includ un diamant în formă de inimă de 20 de carate evaluat la mai mult de 2,5 milioane de euro și un diamant roz de trei carate de peste 1,5 milioane de euro.

Doi dintre complici, Christophe Stankovic și Mickael Jovanovic, au fost deja condamnați. Lakatos a fost arestată în Franța, în baza unui mandat european de arestare, în septembrie anul trecut, și a fost extrădată în Marea Britanie. Procesul ei este în plină desfășurare.

Citeşte şi: Este uimitor! Cât costă cea mai scumpă mască din lume? Este din aur şi conţine 3.600 de diamante FOTO