Cum a reuşit un român să plaseze 2.000 de euro falşi la păcănele. Oamenii legii au percheziţionat mai multe persoane

Un bărbat din județul Iași a fost reținut pentru 24 și va fi dus în instanță într-un dosar de falsificare de bani, după ce ar fi reușit să plaseze mii de euro falși la păcănele.  Prejudiciul cauzat este de 2.000 de euro.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 08:56
Cum a reuşit un român să plaseze 2.000 de euro falşi la păcănele. Oamenii legii au percheziţionat mai multe persoane

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni au făcut șapte percheziții în județul Iași, la domiciliile mai multor persoane, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Citește și: Povestea lui Onorel Lupu, evadatul care terorizează localnicii din Prahova de o lună. A devenit coşmarul poliţiştilor

Din cercetări a reieșit că, la data de 7/8 februarie 2020, un bărbat de 29 de ani, care s-a împrietenit cu mai multe persoane care nu știau cum să verifice dacă o bancnotă este veritabilă, ar fi plasat bancnote false de 50 și 100 de euro, sub formă de plată echivalentă în lei, la un curs favorabil societății, la aparatele electronice de jocuri de noroc tip slot machines, potrivit polițiștilor.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar șase persoane au fost conduse la audieri, potrivit comunicatului.