Cum a scăpat Cornel Palade de dependența de jocurile de noroc. „Am fost un mare consumator de păcănele, dar într-o zi m-a luminat Dumnezeu”

Cornel Palade, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România, a vorbit despre dependența sa de jocurile noroc și cum a reușit să scape de ea.

11 sept. 2023, 23:28
Cum a scăpat Cornel Palade de dependența de jocurile de noroc. „Am fost un mare consumator de păcănele, dar într-o zi m-a luminat Dumnezeu”

Cornel Palade, în vârstă de 70 de ani, a recunoscut că a avut o mare problemă cu dependența de jocurile de noroc și a reușit cu mare dificultate să scape de ea.

„Câți bani ați pierdut la păcănele?”, l-a întrebat Denise Rifai.

Citește și Andreea Bălan și George Burcea, din nou împreună. Cum au fost surprinși cei doi foști parteneri alături de fiicele lor

„Nu i-am socotit niciodată. La mine contează banii care sunt în buzunar, nu socotesc niciodată banii pe care trebuie să îi primesc, nici pe cei care au plecat de la mine… Mizez pe ceea ce am în buzunar. Sigur, am fost un mare consumator de păcănele, dar într-o zi m-a luminat Dumnezeu…”, a spus Cornel Palade, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Cornel Palade a reușit să scape de această dependență abia în momentul în care a pierdut toți banii. Actorul s-a așezat pe o bordură și a început să plângă și să se roage la Dumnezeu să-i lumineze calea. În acel moment, a văzut o mulțime de oameni care ieșeau de la Înviere cu lumânările aprinse și abia atunci a reușit să scape de acest viciu.

„Ieșeam într-o seară de la păcanele, piedusem toți banii, eram supărat. Nu aveam foarte mulți, nu aveam Bingo pe vremea aia, abia venisem în București. Și am început să mă cert… M-am așezat pe un morcov de beton, de e pus pe marginea trotuarului, stăteam și vorbeam cu mine. Și vorbeam cu Dumnezeu, «Doamne, dă-mi un drum pe unde să o iau, pe unde să mă duc, ajută-mă!». Țin minte că am și plâns. M-am rugat. Și s-a întâmplat un lucru extraordinar. (…) Am văzut că vine înspre mine un râu de lumină… Ieșeau oamenii de la Înviere, cu lumânările, luaseră lumina de la Dumnezeu și veneau spre mine. Din acel moment viața mea s-a schimbat total. A fost extraordinar”, a povestit Cornel Palade la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Citește și Fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu aruncă bomba la aproape un an de la moartea actorului: „Nu mi-a lăsat nimic”