Cum a scăpat Margherita de la Clejani de închisoare chiar dacă a condus sub influenţa substanţelor interzise. Detalii uluitoare din motivarea judecătorilor

Margherita de la Clejani a fost condamnată de Judecătoria Sectorului 4, după ce a condus sub influenţa substanţelor interzise şi a provocat un accident. Pentru aceste fapte risca închisoarea, însă a fost iertată de instanţă.

06 nov. 2021, 17:40
Cum a scăpat Margherita de la Clejani de închisoare chiar dacă a condus sub influenţa substanţelor interzise. Detalii uluitoare din motivarea judecătorilor

Motivarea judecătorilor conţine detalii despre cum a scăpat Margherita de la Clejani de închisoare. Magistraţii care au instrumentat dosarul artistei au considerat că tânăra a comis o faptă cu un  grad de pericol social ridicat, care putea să aibă consecințe grave, „inclusiv pierderea de vieți omenești”.

Cu toate acestea, judecătorii au apreciat că Margherita de la Clejani şi-a recunoscut fapta și că a fost cooperantă. Astfel, fiica lui Ioniţă şi Vioricăi de la Clejani s-a ales doar cu o amendă uriaşă şi interzicerea dreptului de conduce maşina timp de un an, conform Wowbiz.

Cum a scăpat Margherita de la Clejani de închisoare. Le-a spus judecătorilor că a mers la psiholog pentru a scăpa de problemele cu drogurile

”În favoarea inculpatei, instanța reține că atitudinea acesteia în cursul procesului penal a fost cooperantă și cu toate că în faza de urmărire penală nu a recunoscut în totalitate săvârșirea faptei, în
faza de judecată a dat dovadă de responsabilizare și asumare prin recunoașterea săvârșirii faptei. Totodată, instanța va ține cont că inculpata nu are antecedente penale, fiind la prima abatere de la dispozițiile legii penale, astfel cum rezultă din fișa de cazier judiciar atașată la dosarul cauzei.

De asemenea, instanța reține că aceasta este bine integrată în societate, are vârsta de 29 de ani, are studii superioare și realizează venituri, fiind administrator în cadrul unei societăți comerciale.
Totodată, instanța apreciază eforturile depuse de către inculpată ultrerior comiterii faptei având în vedere că aceasta a urmat ședințe de psihoterapie în vederea reglării psiho-comportamentale în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive și a efectuat în cursul anului 2021 mai multe analize medicale toxicologice, rezultatul la acestea fiind negativ în privința consumului de substanțe psihoactive”, se arată în motivarea instanței.

Citeşte şi: Lovitură dură din partea instanţei! Margherita de la Clejani, condamnată pentru că a condus drogată și a provocat un accident în Capitală

Iubitul Margheritei nu a recunoscut că a drogat-o

Tot din motivarea instanţei ies la iveală informaţii despre cum a ajuns Margherita de la Clejani să consume substanţele. Ea le-a declarat anchetatorilor că iubitul ei de la acea vreme i-a preparat un cocktail, fără a-i spune că în compoziţie s-ar afla substanţe interzise.Băiatul a negat însă că a făcut acest lucru.

”Fiind audiată în faza urmăririi penale, inculpata a declarat inițial că în noaptea de 22/23.05.2020 a lucrat la domiciliul său împreună cu martorul E. E.-G. La un moment dat, acesta i-a spus că este obosit și că va prepara un cocktail, pe care l-a adus într-o sticlă de Mirinda. Inculpata a arătat că a băut și ea un pahar din lichidul rezultat, despre care martorul i-ar fi spus că este preparat din niște medicamente de la farmacie, paracetamol și xanax, că nu este considerat drog, având doar un efect calmant. Inculpata a susținut că nu a simțit niciun efect după ce a băut acel cocktail și, după circa 5-10 minute după consum, a plecat cu mașina să cumpere ceva de mâncare de la McDonald’s, însoțită de E. E.-G., iar pe…, în timp ce a efectuat un viraj la dreapta pentru a evita să lovească două persoane care încercau să traverseze, a accidentat un autoturism parcat.(…)”, reiese din motivarea instanţei.

Margherita de la Clejani, amendă uriaşă şi un an fără permis

Analizele au scos la iveală faptul că Margherita avea în organism substanțe care se găsesc în cannabis, heroină și cocaină, însă tânăra a susținut că nu a știut că a consumat aceste substanțe, ea aflând abia după analizele efectuate la INML.

Margherita de la Clejani a fost condamnată la plata a 16.000 de lei (200 de zile de amendă) și la 2.675 lei pentru cheltuieli judiciare. Ei i s-a suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru un an.

Citeşte şi: Margherita de la Clejani a leşinat la emisiune: „Mi s-a făcut rău”