DOSARUL VANGHELIE. Cum recunoştea EBA că a strâns semnături cu ajutorul PRIETENILOR din toate partidele VIDEO

Marian Vanghelie a contribuit cu bani la campania de strângere de semnături pentru înscrierea candidaturii Elenei Băsescu la europarlamentare, susțin judecătorii în motivarea arestării primarului de la 5. EBA a negat acest lucru, însă, în 2014, meyina fostului președinte spunea public că a strâns semnături cu ajutorul prietenilor din toate partidele politice.

20 mart. 2015, 12:12
DOSARUL VANGHELIE. Cum recunoştea EBA că a strâns semnături cu ajutorul PRIETENILOR din toate partidele VIDEO

Marian Vanghelie i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, se arată în motivarea deciziei de arestare a edilului, luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

„Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar în primăvara anului 2014, inculpatul i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, (…) suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură”, potrivit documentului citat.

Citeşte şi: EBA, reacţie la acuzaţiile că Marian Vanghelie a dat bani pentru campania la europarlamentare

Elena Băsescu a negat însă acuzațiile, susținând că nici măcar nu îl cunoaşte personal pe Marian Vanghelie. 

„Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puțin lui Marian Vanghelie sau celorlalți oameni invocați în documentele citate în presă. De altfel, pe aceștia nici măcar nu îi cunosc”, reacționa Elena Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Băsescu, despre sprijinul dat de Vanghelie pentru campania fiicei sale: O poveste spusă de delatori VIDEO

În martie 2014, Elena Băsescu le mulţumea însă „prietenilor” săi din toate partidele pentru că au ajutat-o să strângă semnături, mărturisind că a strâns „cu uşurinţă” cele 100.000 de semnături necesare pentru a candida ca independent la europarlamentare.

La fel ca în 2009 am strâns cu mare uşurinţă numărul de semnături necesar pentru a candida ca independent la alegerile europarlamentare. Am apelat la prieteni din toate partidele politice, la familie şi la prieteni.

Doresc să mulţumesc PMP pentru că mi-au oferit poziţia a doua pe lista lor. Mi se pare o favoare prea mare pentru un partid abia înfiinţat care nu a trecut încă testul electoral. Mi s-ar părea troc imoral pe care l-aş face în schimbul susţinerii pe care tatăl meu a acordat-o înfiinţării acestui partid. Poziţionarea mea pe loc eligibil m-ar dezonora, trocurile imorale sunt rezervate marilor justiţiari (…) În final îmi exprim speranţa că toţi cei care mi-au oferit semnăturile să dea votul PMP nu altor partide, mai ales PDL care pe poziţii eligibile are persoane care şi-au depăşit vârsta de pensionare şi reprezintă trecutul, noi PMP reprezentăm viitorul şi în niciun caz să nu-şi dea voturile celor de la PSD şi PNL care au pe listă numai neveste disperate şi gaşca lor de prietene”, spunea, EBA, într-o conferință de presă, susținută alături de Elena Udrea, ân care şi-a anunţat adeziunea la PMP.

EBA a anunţat însă că nu va mai candida. „Deşi am numărul de semnături, nu voi candida, pentru că nu doresc să iau unul, două sau trei procente din scorul PMP. Doresc ca acest proiect lansat de tatăl meu să reuşească să dea, în 2016, premierul„, a spus Elena Băsescu.

CITEŞTE ŞI: Marian Vanghelie ar fi dat 135.000 de lei pentru campania Elenei Băsescu

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie împreună cu vărul său, Mircea-Sorin Niculae. În același dosar, Adrian Murgoci (șoferul lui Vanghelie), Laura Ciocan (director Economat Sector 5 SRL) și soțul acesteia, Sorin Ciocan, sunt cercetați sub control judiciar.