EBA, reacţie la acuzaţiile că Marian Vanghelie a dat bani pentru campania la europarlamentare

Elena Băsescu a reacționat fulger, pe Facebook, la informaţiile care apar în motivarea judecătorilor ICCJ de arestare a lui Marian Vanghelie, potrivit cărora primarul sectorului 5 ar fi dat bani pentru campania sa la europarlamentare.

19 mart. 2015, 15:47
EBA, reacţie la acuzaţiile că Marian Vanghelie a dat bani pentru campania la europarlamentare

„Referitor la informațiile apărute în presă, conform cărora Marian Vanghelie ar fi strâns semnături pentru candidatura mea la alegerile europarlamentare din 2014, vreau să fac următoarele precizări.

Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puțin lui Marian Vanghelie sau celorlalți oameni invocați în documentele citate în presă. De altfel, pe aceștia nici măcar nu îi cunosc.

Reamintesc tuturor că nu am candidat la alegerile europarlamentare din 2014. În aceste condiții, invocarea numelui meu este nejustificată”, scrie EBA, pe Facebook.

Conform judecătorilor care au decis arestarea lui Marian Vanghelie, edilul de la 5 a contribuit cu peste 135.000 de lei la campania de strângere de semnături pentru înscrierea candidaturii Elenei Băsescu.

CITEŞTE ŞI Marian Vanghelie ar fi dat 135.000 de lei pentru campania Elenei Băsescu

„În primăvara anului 2014, inculpatul (Marian Vanghelie – n.r.) i-a cerut (lui Marin Dumitru, denunțător – n.r.) să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, exemplificând că despre aceasta cunosc Apreutesei Viorel, Glăvan Costel şi alţi angajaţi, suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură”, se menționează în motivarea instaței supreme.

„Cu referire la altă sumă plătită cash, Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash”, se mai arată în motivare.