Detalii incendiare din dosarul Ioanei Băsescu. Cum a turnat-o fostul iubit pe fiica cea mare a fostului preşedinte

Fostul iubit al acesteia, Giovanni Francesco, a declarat procurorilor DNA că el nu ştia că ceea ce îi cerea fiica cea mare a fostului preşedinte este ilegal.

RomaniaTV.net
28 iun. 2017, 13:34
Detalii incendiare din dosarul Ioanei Băsescu. Cum a turnat-o fostul iubit pe fiica cea mare a fostului preşedinte

Patron de post muzical şi cunoscut organizator de evenimente, Giovanni Francesco a turnat-o fără probleme pe cea care i-a fost iubită ani de zile, când a fost vorba de stat faţă în faţă cu procurorii. Fostul iubit al Ioanei Băsescu a susţinut că nu ştia că este ilegal ceea ce îi cerea fiica fostului preşedinte. 

„În cursul anului 2009, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, Ioana Băsescu mi-a cerut să ajutăm campania tatălui său şi mi-a spus că voi încasa nişte bani şi că va trebui să fac niste plăţi către societăţile care îmi vor fi indicate de ea. Am acceptat acest lucru, fiind convins că nu fac nimic nelegal, întrucât aveam încredere în ea, având în vedere că avea şi pregătire juridică”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Dosarul este acum pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest caz a fost instituit sechestru pe mai multe bunuri. 

Fiica lui Traian Băsescu, Ioana B[sescu, nu se poate atinge de un apartament din Constanţa iar Elena Udrea de un teren de sute de mii de euro. În ceea ce-l priveşte pe Giovanni Francesco, chiar dacă a colaborat cu DNA, are şi el sub sechestru 6 imobile şi terenuri de 200.000 de euro în Ilfov.