Cum ajuns Silviu Prigoană să aibă o pensie lunară de 11.000 de euro. Mesaj viral transmis lui Irinel Columbeanu: „Dacă făcea ca mine, nu mai cerşea azi milă!”

Silviu Prigoană a făcut dezvăluiri despre pensia sa și a transmis un mesaj critic către fostul milionar Irinel Columbeanu, aflat într-o situație financiară dificilă.

21 dec. 2023, 18:16
Cum ajuns Silviu Prigoană să aibă o pensie lunară de 11.000 de euro. Mesaj viral transmis lui Irinel Columbeanu: „Dacă făcea ca mine, nu mai cerşea azi milă!”
Cum ajuns Silviu Prigoană să aibă o pensie lunară de 11.000 de euro. Mesaj viral transmis lui Irinel Columbeanu: "Dacă făcea ca mine, nu mai cerşea azi milă!"

Cum ajuns Silviu Prigoană să aibă o pensie lunară de 11.000 de euro. Silviu Prigoană s-a pensionat, iar în 2019 acesta primea o pensie lunară de 35.000 de lei, echivalentul a 7.000 de euro. Cu toate acestea, în 2021, a declarat că pensia i-a fost redusă cu 5.000 de lei, ajungând la suma de 30.000 de lei. Ulterior, a revenit cu o nouă declarație, afirmând că în prezent încasează 11.000 de euro lunar, bani aduși chiar la ușă de către poștaș. Afirmațiile au stârnit controverse, dar acesta a justificat suma primită prin contribuțiile semnificative la stat pe parcursul a 20 de ani, având un salariu brut lunar de 160.000 de euro, din care 60.000 de euro reprezentau contribuția la stat.

Citeşte şi: Ce pensie are Horia Moculescu. Nimeni nu se aşteaptă la suma asta, după 40 de ani de activitate

„Eu iau 11.000 de euro la acest moment, în mână. Banii îi aduce poștașul la ușă, nu se pun pe card. Îmi dă din ăia de 500 așa, bancnote mari! Eu mi-am asigurat bătrânețea! Am fost deștept, nu prost, cum a zis Monica Tatoiu! Eu acum trăiesc doar din banii din pensie. Nu mai am vreo afacere, gata!”, a declarat omul de afaceri, în podcast-ul lui Viorel Grigoroiu. „Timp de 20 de ani, eu am avut 160.000 de euro, salariu brut. Deci netul, ce luam în mână, era de 100.000 de euro pe lună, iar contribuția la stat era de 60.000 de euro lunar. Cum adică să-mi pun eu ca șef salariu minim pe economie, ca să nu cotizez?”, a mai precizat Silviu Prigoană.

Citeşte şi: Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, după o viață în învățământ. „Nu ne plângem de nimic”

În ceea ce privește situația lui Irinel Columbeanu, care a cerut sprijin financiar în contextul unor probleme de sănătate, Silviu Prigoană a criticat decizia acestuia de a nu cotiza la stat pe când era milionar. A adăugat că, dacă Irinel Columbeanu ar fi urmat exemplul său și ar fi cotizat la stat, nu ar fi ajuns în situația actuală, nevoind să apeleze la ajutorul altora. Această declarație vine în contextul în care Irinel Columbeanu s-a mutat într-un azil, iar prietenii săi au organizat o colectă de fonduri pentru a-l ajuta să facă față cheltuielilor.

„Ești milionar la tinerețe, dar nu știi cum te duce viața. De aceea în viață trebuie să fii prevăzător. Dacă făcea ca mine, și măcar 4.000-5.000 de euro dădea pe lună la stat, atunci când avea, acum nu mai ajungea pe drumuri, la mila altora, să facă chetă și să se roage de lume pentru bani”, a spus Silviu Prigoană.