Cum alegi cea mai proaspătă CARNE DE PORC pentru masa de Crăciun

Preparatele din carne de porc sunt nelipsite din farfuriile românilor, de Crăciun şi de Revelion. Cum nu toţi românii cresc porci în gospodărie şi preferă să cumpere carnea necesară pentru preparatele de Crăciun şi Revelion din magazine, am pregatit mai jos câteva sfaturi utile pentru a alege carnea de porc proaspătă.

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 07:34
Cum alegi cea mai proaspătă CARNE DE PORC pentru masa de Crăciun

Cum alegi carnea de porc proaspată

Înainte de toate, trebuie să te asiguri că bucata de carne de porc are ştampila sanitar veterinară. Apoi, carnea proaspata de porc nu trebuie sa se lipeasca de degete, ci trebuie sa fie tare. Carnea proaspată ar trebui să opună rezistenţă şi urma lasata de deget ar trebui să dispara imediat. Şi culoarea este semnificativă. Daca este închisă la culoare însă are contur alb, înseamna că s-au folosit aditivi. În functie de vârsta porcului, carnea are alta culoare. Astfel, la porcii tineri, carnea este roz-albicioasă. La porcii mai bătrâni, carnea se închide la culoare, un roşu închis.

Acasă, şterge carnea cu un prosop de hârtie. Carnea proaspata nu trebuie să lase prea multa umezeală si sange pe prosop.

Iată şi câteva idei de preparate pentru Crăciun şi Revelion

Placintă cu carne de porc

Friptură de porc la cuptor: Reţeta cu vin şi legume. O să te lingi pe degete!

REŢETA ZILEI: Ruladă din carne de porc cu brânză