Cum alungi anxietatea. Activităţile care te fac să te simţi mai bine instant

Anxietatea e una dintre cele mai răspândite tulburări ale secolului. O mulţime de oameni, în mod deosebit tineri, suferă de anxietate şi caută mereu trucuri de a scăpa de ea.

20 ian. 2022, 23:26
Cum alungi anxietatea. Activităţile care te fac să te simţi mai bine instant

Anxietatea este, de obicei, legată de teama de necunoscut. În cazul în care anxietatea ta este suficient de severă pentru a interfera cu viața de zi cu zi, discută cu medicul de familie sau caută consultanță specializată. Simptomele pot include oricare din urmatoarele:

  • griji extreme sau teamă în majoritatea timpului sau sentiment de panică repetat
  • sentimente iraționale de teamă, groază sau pericol
  • simptome fizice frecvente, precum agitația, nesiguranța și tremuratul, greața, bufeuri de caldura si de frig, amețeala, dificultati de respiratie sau urinarea
  • frecventa în absenta unei amenintări rationale
  • gânduri recurente nelinistitoare si comportamente repetitive incontrolabile care au scopul de a reduce anxietatea declansata de acele ganduri.

Activităţi prin care lupţi împotriva anxietăţii

Una dintre activităţile care pot face anxietatea să treacă mai uşor este scrisul. Ar fi bine să aveţi o agendă în care să notaţi de fieare dată ce simţiţi. În acest fel vă şi relaxaţi, iar data viitoare când sunteţi într-o situaţie de genul vă va fi mai uşor să o ocoliţi.

Sportul e printre cele mai eficiente activităţi pentru alungarea anxietăţii. Sportul ajută la prevenirea şi ameliorarea mai multor probleme de sănătate, ca tensiunea arterială crescută, diabet şi artrită. Studiile despre anxietate, depresie şi sport au arătat că beneficiile psihice şi fizice pot ajuta la reducerea anxietătii şi îmbunătăţirea stării de spirit.

Trucul simplu care te scapă de răceală, anxietate și alergii. Tot ce trebuie să faci e să tai acest aliment banal și să îl lași în dormitor!

Petreceţi timp cu familia, prietenii, cei în preajma cărora vă simţiţi mereu bine. Ei reprezintă cel mai bun sprijin și compania lor te ajută să te reîntorci la perioadele fericite din viața ta.

Ascultaţi muzica preferată. Muzica poate face adevărate minuni în privinţa stării voastre. Este important să găsiţi muzica potrivită. Piesele lente vă calmează mintea şi vă ajută să scăpaţi de anxietate.

Jocurile şi jucăriile au şi ele efectele lor. Alegeţi o jucărie antistres, important e să vă folosiţi mâinile. Sau puteţi opta pentru câteva board games pe care să le jucaţi împreună cu prietenii.

La fel de mult ajută şi cititul. Fie că vă ocupaţi timpul citind o carte sau citind o revistă, un ziar, un site preferat, orice înseamnă citit e binevenit. Vă ajută foarte mult să rămâneţi prezent şi concentrat pe ceva, astfel încât mintea să nu vă mai fie inundată de gânduri nepotrivite.

Care e diferența dintre depresie și anxietate. Nu neglija sub nicio formă acest simptom!