Cum ar arăta întreaga populaţie a lumii strânsă într-un singur loc VIDEO

În mod surprinzător, dacă am aduna cei 7,2 miliarde de oameni într-un singur loc, precum Marea Canion din SUA, ar părea extrem de puţini, potrivit unei simulări computerizate.

01 mai 2014, 15:19
Cum ar arăta întreaga populaţie a lumii strânsă într-un singur loc VIDEO

Grafica a fost realizată de prezentatorul Michael Stevens de pe YouTube, pe canalul său Vsauce. Acesta a luat, cu ajutorul computerului, întreaga populaţie a lumii şi a pus-o în celebrul canion, extrem de adânc, din Arizona.

Chiar dacă am pune toată populaţia care a existat vreodată pe glob, estimată la circa 106 miliarde de oameni, această ar alcătui 15 grămezi ce nu ar acoperi întreg canionul. Marea Canion are 446 de kilometri lungime şi ajunge la adâncimi de 1,6 kilometri.

Grafica se bazează pe munca blogerului Eesmyal Santos-Brault, care spune că dacă greutatea medie a unui om este de 70kg, atunci 7 miliarde de oameni ar cântări circa 490 de milioane de tone.

„Având în vedere că suntem alcătuiţi în principal din apă, care are o densitate de 1000kg pe metru cub,volumul mediu al unui om este de 0.07 metri cubi. Acest lucru înseamnă că volumul total al oamenilor ar fi de 490 de milioane de metri cubi, adică un cub cu laturile de 788 de metri lungime”, spune Michael Stevens.

Dacă acest cub ar fi pus lângă cea mai înaltă clădire a lumii, Burj Khalifa din Dubai, care are 828 de metri înălţime, cubul ar avea doar 40 de metri înălţime.