Cum ar putea arăta restaurantele din Italia, după relaxarea restricţiilor. Clienţii vor fi separaţi de panouri uriaşe FOTO

Italia a dezvăluit cum ar putea arăta restaurantele după ieșirea din starea de urgență. Autoritățile italiene au început să relaxeze măsurile de distanțare socială în această săptămână, urmând ca în luna iunie să se deschidă restaurantele și barurile.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 08:41

Fotografiile de la Roma și Milano au dezvăluit modul în care se pregătesc restaurantele, mai exact prin instalarea unor ecrane între oaspeții lor, astfel încât să poată mânca fără riscul unei infecții ulterioare de coronavirus. În imagini, ecranele au fost plasate în jurul părților laterale și în partea centrală a mesei, astfel încât două persoane să poată lua masa împreună fără să atingă fizic.

Citește și: Aproape jumătate din ţările UE relaxează de azi restricţiile. Ce măsuri intră în vigoare în Italia, Germania, Ungaria sau Grecia

Italia a fost cea mai lovită țară europeană de coronavirus, cu 28 884 de decese înregistrate. De asemenea, aceasta a cunoscut cea mai lungă perioadă de închidere din Europa, cu 62.000.000 de oameni în imposibilitatea de a ieși din case. La nivel global, Statele Unite ale Americii au cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus, după ce peste 68.000 de oameni au murit.

Recenta relaxare a restricțiilor a readus aproximativ 4.000.000 de oamenii la muncă. De asemenea, și Marea Britanie pare să urmeze Italia în ceea ce constă ieșirea din starea de urgență, deoarece numărul de decese urmează îndeaproape Italia. 

În Italia, sectoarele construcţiilor şi manufacturii îşi reiau activităţile. Barurile şi restaurantele se pot de asemenea redeschide, însă doar pentru servicii de servire la pachet. Populaţia poate să facă mai multe exerciţii în aer liber şi să îi viziteze pe cei dragi, însă există destulă confuzie în legătură cu cine intră în această categorie. Parcurile şi cimitirele se redeschid de asemenea, iar înmormântările pot avea din nou loc în prezenţa unui grup restrâns de persoane. Guvernul italian a promis şi alte măsuri de relaxare în această lună dacă rata contagiunilor rămâne scăzută.