Cum ar putea Elena Udrea să scape de închisoare. Artificiul la care au apelat avocaţii din Bulgaria

Răsturnare de situație în cazul Elenei Udrea. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului află luni dacă va scăpa de pedeapsa de 6 ani de închisoare din Gala Bute. Elena Udrea a apelat la o cale extraordinara de atac, iar decizia se va aplica de îndată. Judecătorii de la Curtea Supremă din Sofia trebuie să ia decizia dacă o extrădează sau nu în România.

15 mai 2022, 11:38
Cum ar putea Elena Udrea să scape de închisoare. Artificiul la care au apelat avocaţii din Bulgaria

Judecătorii bulgari de la Curtea Supremă de la Sofia urmează să decidă miercuri, 18 mai 2022, dacă o extrădează sau nu pe Elena Udrea în România pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Citeşte şi: Cum i-a convins Elena Udrea pe judecătorii bulgari să amâne procesul extrădării. „Aș vrea să fie și ea în sală!”

Elena Udrea a declarat în faţa judecătorilor bulgari că nu vrea să revină în România pentru că îi este teamă pentru viaţa ei. Fostul ministru a spus că este o victimă a sistemului politic şi că data trecută când a fost închisă a primit ameninţări cu moartea.

Elena Udrea a fost reţinută în data de 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară, atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire internaţională după ce ÎCCJ a condamnat-o, în aceeaşi zi, la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Dacă magistraţii bulgari vor decide definitiv că Elena Udrea poate fi extrădată, de aducerea ei în ţară se va ocupa Ministerul de Interne de la Bucureşti. Potrivit ministrului de Interne, procedurile sunt foarte clare, iar durata va fi comunicată de Poliţie, în colaborare cu partea bulgară.

Ce avere are Elena Udrea şi cât trebuie să plătească despăgubiri după condamnarea definitivă în dosarul Gala Bute

„Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.