Cum i-a convins Elena Udrea pe judecătorii bulgari să amâne procesul extrădării. „Aș vrea să fie și ea în sală!”

Judecătorii bulgari au amânat pentru data de 18 mai 2022 decizia în procesul în care se judeca extrădarea Elenei Udrea în România. Fostul ministru a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

10 mai 2022, 16:17
Cum i-a convins Elena Udrea pe judecătorii bulgari să amâne procesul extrădării. „Aș vrea să fie și ea în sală!”
Elena Udrea i-a convins pe judecătorii bulgari să amâne procesul extrădării

Cum i-a convins Elena Udrea pe judecătorii bulgari să amâne procesul extrădării. Judecătorii bulgari ai Curții de Apel din Sofia au amânat, marți, decizia în procesul în care urmau să decidă dacă o vor extrăda pe Elena Udrea în România.

Cum i-a convins Elena Udrea pe judecătorii bulgari să amâne procesul extrădării. „Aș vrea să fie și ea în sală!”

Elena Udrea i-a convins pe judecători să ia această decizie după o scurtă intervenție de nici 15 minute! Aceasta a invocat absența avocatei sale de la Blagoevgrad, Albina Tomova, care ar fi suferit marți de probleme de sănătate și nu a mai ajuns în capitala Bulgariei. „Eu aș vrea să fie și avocata în sală. Nu am apucat să mai iau legătura cu ea, dar știu că are o comunicare cu cei din România și s-au transmis documente făcute de noi către CEDO și Curtea Europeană de Justiție”, a declarat Elena Udrea în fața completului de trei judecători, conform Libertatea.

EXCLUSIV Gigi Becali: „Elena Udrea plăteşte din cauza lui Băsescu. Eu îi dădeam femeii să facă o treime din cât face un bărbat puşcărie. Da’ dacă femeile vor să fie egale cu bărbaţii?”

Elena Udrea a fost reţinută în data de 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară, atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire internaţională după ce ÎCCJ a condamnat-o, în aceeaşi zi, la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Dacă magistraţii bulgari vor decide definitiv că Elena Udrea poate fi extrădată, de aducerea ei în ţară se va ocupa Ministerul de Interne de la Bucureşti. Potrivit ministrului de Interne, procedurile sunt foarte clare, iar durata va fi comunicată de Poliţie, în colaborare cu partea bulgară.

Ce avere are Elena Udrea şi cât trebuie să plătească despăgubiri după condamnarea definitivă în dosarul Gala Bute

„Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.