Cum ar trebui să parchezi mașina când e zăpadă. Trucul simplu de care ar trebui să țină cont toți șoferii

Iarna a revenit cu toată forța, iar românii sunt nevoiți să se lupte cu prima zăpadă serioasă din acest an. Cel mai mare provocare e pentru șoferi, care sunt nevoiți să-și deszăpezească mașinile la fiecare ieșire în oraș.

29 ian. 2023, 23:37
Cum ar trebui să parchezi mașina când e zăpadă. Trucul simplu de care ar trebui să țină cont toți șoferii

V-ați întrebat vreodată cum e cel mai bine să vă parcați mașina atunci când ninge? Există un truc foarte folositor de care ar trebui să țină cont toți șoferii. Ei bine, mulți întâmpină dificultăți la parcarea autoturismului atunci când ninge. Șoferii consideră că parcarea cu fața e mai comodă, dar atunci când e zăpadă așternută pe jos nu e deloc cea mai simplă variantă.

Când parcați mașina într-un loc în care rămâne peste noapte sau mai multe ore, e de preferat să vă gândiți bine cum alegeți să faceți acest lucru. Anvelopele de iarnă sunt proiectate să aibă aderență maximă atunci când mașina merge în față. O parcare făcută greșit vă va pune în situații complicate, cum ar fi patinatul anvelopelor atunci când mașina iese din parcare cu spatele.

Tocmai pentru a evita acest lucru și pentru a vă face munca mai ușorară, puteți ca pe timp de iarnă să încercați să vă parcați mașina cu spatele. Legea spune că utilizarea anvelopelor de iarnă e obligatorie unde partea carosabilă e acoperită cu zăpadă.

Atenție, șoferi! Puteți primi amenzi uriașe dacă nu vă curățați zăpada de pe mașini

Potrivit Codului Rutier, șoferii care ies în trafic cu masinile pline de zăpadă riscă să primească amenzi drastice. Așadar, dacă sunt prinși în trafic cu mașinile nedeszăpezite, adică cu zăpadă pe plafon sau pe lunetă, șoferii pot primi până la 2.900 de lei amendă.

Codul Rutier prevede ca toate mașinile să fie complet curățate atunci când sunt scoase în trafic, altfel șoferii riscă de la 9, până la 20 de puncte amendă sau între 1.300 și 2.900 de lei. Mai mult, dacă circulă cu mașinile acoperite de zăpadă, bucăți de zăpadă de pot desprinde de pe plafon sau lunetă și îi pot afecta pe ceilalți participanți la trafic.

Amenzi colosale pentru șoferii care nu au montate anvelopele de iarnă

Amenzile pentru șoferii care nu respectă Codul Rutier și nu au montate anvelopele corespunzătoare sunt între 1.305 lei și 2.900 de lei și se poate reține certificatul de înmatriculare.

Citește și Amendă de 3000 de lei chiar dacă ai cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină când ninge

„Sancțiunea pentru lipsa anvelopelor adecvate, în condițiile specificate în lege, se pedepsește cu amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă), adică între 1.305 și 2.900 de lei, dar se poate reține și certificat de înmatriculare al vehiculului.

Prin urmare, NU se aplică sancțiuni dacă posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S”, au mai transmis reprezentanții R.A.R.