Cum arată actriţa din „Sclava Isaura” la 63 de ani. Lucelia Santos a luptat din răsputeri să scape de imaginea personajului cu care era asociată în conştiinţa colectivă

Telenovela braziliană "Sclava Isaura" a fost prima telenovelă difuzată de postul public de televiziune după Revoluţia din 1989. Producţia a avut un succes uriaş la public, şi nu doar la cel din România, cariera protagonistei Lucelia Santos fiind marcată definitiv de acest rol.

01 mai 2021, 11:36

Cum arată actriţa din „Sclava Isaura”. Serialul brazilian a fost difuzat în peste 80 de țări. A fost produs în Brazilia, în 1976,  însă a ajuns în fostele state comuniste din Europa 16 ani mai târziu. În România, a fost difuzată în 1992.

Difuzarea telenovelei „Sclava Isaura”, permisă chiar şi în China

Difuzarea serialului „Sclava Isaura” a fost permisă chiar şi la televiziunea de stat din China, o premieră, de altfel, pentru postul de televiziune chinez, care nu mai transmisese până atunci producţii non-chineze. De asemenea, a fost prima telenovelă difuzată în URSS, între 1988 și 1989.

Telenovela prezintă povestea de dragoste interzisă dintre o sclavă și stăpânul său. Serialul era o adaptare a romanului omonim al scriitorului Bernardo Guimaraes și a avut 100 de episoade. Era povestea unei sclave care încearcă să scape de stăpânul ei, Leoncio Almeida. Fiică a unei sclave, tânăra Isaura este la rândul ei sclavă și trăiește la o fermă în Campos do Goitacazes. Era tratată ca o fiică de Ester, stăpâna ei, dar ca o roabă de Comandorul Almeida, soțul Esterei.

Citeste si Mădălin Voicu nu a participat la nunta fiului său: „Sunt lucruri care mă dor, uneori sufăr din cauza asta”

Prima iubire a Isaurei moare într-un incendiu provocat de Leoncio, fiul Comandorului, un individ fără scrupule, obsedat de ea. După mai multe încercări, Isaura îl cunoaște pe Alvaro, un aboliționist alături de care își găsește fericirea.

Lucelia Santos avea 21 de ani când a interpretat-o pe sclava Isaura

Acest succes internaţional răsunător a coplesit-o în cele din urmă pe actriţa Lucelia Santos. Aceasta a luptat multă vreme să scape de imaginea personajului cu care era asociată în conştiinţa colectivă. În acest scop, actriţa a pozat de două ori goală în Playboy. Revista cu ea pe copertă s-a vândut extrem de bine, iar actrița a început să fie distribuită şi în roluri mai controversate, dovedind astfel tuturor că poate interpreta și genuri de personaje diametral opuse de Sclava Isaura.

Actrița a început să studieze teatrul la vârsta de 14 ani, iar cinci ani mai târziu a acceptat să joace în serialul „Sclava Isaura”.  Dar Lucelia Santos a refuzat să se oprească la rolurile din telenovele şi a mers mai departe, rămânând tot în lumea filmului. Mai mult decât atât, a trecut și la munca de producător pentru diverse alte seriale și filme.

Cum arată actriţa din „Sclava Isaura” la 63 de ani

Deși nu a renunțat complet la cariera de actriță, Lucelia Santos s-a concentrat în ultimii ani pe rolurile de scenarist, producător și regizor. Ea s-a retras din lumina reflectoarelor din 2009, când a jucat în ultima telenovelă. Activă în social media și extrem de dinamică, Lucelia practică budismul și yoga.

Cât despre viața sentimentală, despre Lucelia Santos se știe că a fost căsătorită de două ori. În prezent, actrița este divorțată și are un fiu din prima căsnicie, care a devenit tot actor – Pedro Neschling.

Citeste si Brigitte, despre infidelităţile lui Ilie Năstase: „Cât eram bolnavă primeam mesaje de la o femeie care-mi spunea că să-l las în pace”