Cum arată avionul cu care Germania preia pacienţii confirmaţi cu COVID-19 din Europa. O adevărată secţie de terapie intensivă cu aripi

Germania a preluat mai mulți pacienți confirmați cu coronavirus care se află în stare destul de gravă, din țările vecine, pentru a-i trata în spitalele sale. Sâmbătă dimineața, șase pacienți din Bergamo, Italia au fos transportați pe cale aeriană.  

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 08:22
Cum arată avionul cu care Germania preia pacienţii confirmaţi cu COVID-19 din Europa. O adevărată secţie de terapie intensivă cu aripi

Pentru operațiunile de preluare a pacienților aflați în stare gravă Germania folosește un Airbus A310 MedEvac, o adevărată secție de terapie intensivă cu aripi. Avionul aparține Forțelor Aeriene Germane.

Citește și: CORONAVIRUS. Germania depăşeşte pragul de 40.000 de contaminări şi înregistrează 253 de morţi de la începutul pandemiei

Germania are capacitatea de a trata singură toţi pacienţii cu COVID-19 din lume, în stare gravă

Pacienţii bolnavi de coronavirus care se află în stare gravă au nevoie de tratament în secţiile de Terapie Intensivă şi necesită echipamente de ventilaţie, care să îi ajute să respire. Pandemia de coronavirus a găsit majoritatea statelor nepregătite la acest capitol, dar Germania ne oferă un exemplu cu sistemul sanitar a luat-o înaintea COVID-19.

Doctorii din Italia şi Spania sunt nevoiţi în aceste zile să ia decizii de viaţă şi de moarte şi să aleagă cine să intre la Terapie Intensivă şi cine nu, numărul de paturi şo aparate de ventilaţie fiind insuficient comparativ cu numărul copleştitor de mare al pacienţilor care ar avea nevoie de ajutor.

Exemplul opus îl oferă însă tot un stat european, Germania, care luptă rapid şi eficient împotriva pandemiei. Guvernul de la Berlin a investit trei miliarde de euro în ultima lună în dotarea spitalelor şi pentru achiziţia de materiale necesare pentru tratament şi protecţie, iar dacă la sfârşitul lunii februarie în ţară erau 28.000 de paturi în secţiile de Terapie Intensivă, în momentul de faţă numărul acestora este de 40.000, iar planul pe termen foarte scurt este să ajungă la 56.000.

Chiar şi în aceste condiţii, în care Berlinul ţine situaţia sub control, autorităţile continuă să se pregătească să facă faţă pandemiei. Conform experţilor, din numărul total de paturi de la Terapie Intensivă, un procent între 50 şi 80% este ocupat de persoane bolnave de alte afecţiuni. Acest lucru înseamnă că nemţii ar putea trata în momentul de faţă aproximativ 20.000 de bolnavi în stare critică la terapie Intensivă, ceea ce înseamnă mai mult dect cazurile foarte grave raportate în momentuk de faţă la nivel global.

Guvernul de la Berlin a comandat 30.000 de noi ventilatoare, ceea ce înseamnă că va spori automat proporţional şi capacitatea de a trata bolnavii, putându-se ajunge la îngrijirea în condiţii excelente a până la 40.000 de pacienţi în stare critică. Pe 20 martie, în secţiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din Germania erau internate câteva sute de persoane, astfel încât sistemul pare pregătit să facă faţă oricărei provocări.


loading...
Partenerii noștri