Cum arată bateria „portabilă” care poate încărca 5.000 de telefoane. Creatorul ei e poreclit „acest Edison inutil al Chinei”

Un chinez susţine că a realizat o baterie externă cu o capacitate de 27 de milioane de miliamperi (mAh). Chiar dacă astfel de produse sunt concepute de regulă pentru a fi portabile, bateria cu pricina are o dimensiune de 1,8 metri lungime şi aproape 1,3 metri lăţime.

07 feb. 2022, 13:08
Cum arată bateria „portabilă” care poate încărca 5.000 de telefoane. Creatorul ei e poreclit „acest Edison inutil al Chinei”

Bateria „portabilă” care poate încărca 5.000 de telefoane a fost prezentată de utilizatorul Manual Geng pe platforma chineză Weibo. Pe numele său real Geng Shuai, el a realizat un clip video în care a explicat i-a venit ideea şi cum a realizat o baterie externă cu o capacitate de 27 de milioane de mAh.

În filmuleţul creat într-o notă comică, chinezul susţine că a construit enorma baterie pentru că era invidios pe capacitatea mare a bateriilor externe ale prietenilor săi, potrivit Adevărul.

Poreclit „acest Edison inutil al Chinei”, Geng Shuai are 35 de ani, locuieşte în oraşul Hebei din China şi are un canal de YouTube unde postează săptămânal.

Citeşte şi: Veste-bombă în familia ”Chefi la cuțite”. S-a logodit, iar acum se pregătește pentru nuntă: ”A spus DA”

„Unii râd de mine că sunt nebun, iar după ce râd nebuneşte, îşi dau seama că râd fără folos. Salutare tuturor, sunt un meşter căreia îi place să meşteşugească. Dacă vi se pare interesant conţinutul meu, nu uitaţi să vă abonaţi!”, a precizat Geng Shuai în descrierea de pe canalul său de YouTube.

Cum arată bateria „portabilă” care poate încărca 5.000 de telefoane, dar şi laptopuri

În mod normal, accesul la platforme precum YouTube sau Facebook este interzis în China. Din acest motiv, Manual Geng îşi publică întreg conţinutul din Hong Kong.

Bateria pe care a realizat-o poate încărca silmultan, cel puţin teoretic, 5.000 de smartphone-uri cu baterii de 3000 mAh. În realitate nu este posibil deoarece bateria externă are ”doar 60 de porturi” de încărcare.

Bateria externă poate încărca aproape orice dispozitiv, de la televizoare şi laptopuri, până la scutere sau maşini de spălat. Pentru transport, Geng Shuai a sudat pe scheletul bateriei 6 roţi.

Totuşi, acumulatorul este cumpărat, cel mai probabil achiziţionat pe comandă. Meşterul arată transformarea lui într-o baterie externă. Crearea unui şasiu, a ambalajului de protecţie, conectarea pieselor, a porturilor etc. În procesul de construcţie apare şi o baterie auto Bosch.

Citeşte şi: Nevaccinații au voie în supermarketurile din mall începând de azi fără certificat verde. Ce trebuie să asigure reprezentanții centrelor comerciale