Cum arată camionul revoluţionar, conceput pentru a transporta obiecte uriaşe. Are inclusiv macarale şi cabină rotativă

Un producător german de vehicule a lansat pe piaţă un camion construit pentru a veni în sprijinul celor care transportă obiecte grele şi voluminoase, precum buştenii.

20 dec. 2021, 00:12
Cum arată camionul revoluţionar, conceput pentru a transporta obiecte uriaşe. Are inclusiv macarale şi cabină rotativă

Camionul revoluţionar a fost construit de compania germană Doll Fahrzeugbau, special pentru transportatorii de lemne de mari dimensiuni.

Coloşii au fost realizaţi cu remorci cu dotări inedite. Una dintre acestea este un sistem de macarale, capabil să mute buşteni de mari dimensiuni. Totul este controlat din cabina şoferului printr-un sistem integrat de control.

Astfel, materialele lemnoase, care în mod normal ar trebui încărcate cu macarale închiriate, pot fi transportate cu uşurinţă.

Mai mult, şoferul camionului beneficiază de o cabină special concepută pentru a se roti 300 de grade.

Astfel, poate controla cu uşurinţă colosul de zeci de tone şi încărcătura acestuia, fără a fi nevoie să coboare de la volan.

Mai mult, camionul revoluţionar dispune şi de un sistem hidraulic care împiedică buştenii din remorcă să cadă pe drum în timpul transportului.

Mai mult, acesta poate fi folosit pentru a-şi adapta capacitatea de transport în funcţie de cantitatea de lemne transportată.