Cum arată căpuşele şi cum te fereşti de ele

Fie că mergi la iarbă verde sau în parc, e posibil să ai probleme din cauza căpuşelor dacă nu ştii cum să te aperi de ele. Aşa cum au anunţat ştirile ultimelor zile căpuşele şi bolile pe care le pot transmite ele sunt o reală problemă în aceadtă perioadă. Iată ce ai de făcut ca să eviţi muşcăturile de căpuşe.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 09:58
Cum arată căpuşele şi cum te fereşti de ele

În primul rând, oriunde ai merge, nu sta direct pe iarbă, ci pe o pătură deschisă la culoare, aşa încât să vezi căpuşele. Acestea sunt insecte mici, asemănătoare cu paianjenii, iar când se hrănesc corpul lor se măreşte cu mult. Iată cum arată căpuşele!

Capusa

Pe cât posibil, poartă pantaloni lungi şi trage şosetele peste ei la gleznă, aşa încât insectele să nu poartă pătrunde. De asemenea, pregăteşte-ţi o bluză cu mâneci luni şi cu elastic la încheietură. Şi hainele, ca şi pătura pe care stai, ar trebui să fie deschise la culoare.

Citeşte şi: Vrei să afli dacă ai fost muşcat de o căpuşă care poate cauza boala Lyme? Fă-ţi un TEST GRATUIT

Pe zonele de piele rămase descoperite, foloseşte un repelent anti-insecte. Cele pentru ţânţari funcţionează de obicei şi în cazul căpuşelor, lucru care ar trebui să fie specificat pe etichetă. Pulverizează acest produs atât pe piele, cât şi pe haine şi reaplică-l periodic, în funcţie de indicaţii.

Evită zonele cu iarbă înaltă, care sunt preferatele căpuşelor.

Citeşte continuarea pe Unica.ro