Cum arată casa de la Siriu a lui Benone Sinulescu. Artistul s-a stins cu regretul că nu a apucat să-şi viziteze pentru ultima dată casa în care a copilărit

Benone Sinulescu s-a născut şi a crescut în comuna buzoiană Siriu. Cei mai frumoşi ani şi i-a petrecut, însă, în Capitală, iar în ultima parte a vieţii s-a retras în comuna arădeană Bârzava, de unde provine soţia lui, Elena.

19 nov. 2021, 18:45

Cum arată casa lui Benone Sinulescu de la Siriu. În curtea casei părintești a regretatului cântăreţ a fost amenajat, imediat după ce s-a stins din viaţă, un loc special pentru cei care l-au iubit şi care vor să vină să îi aducă un ultim omagiu. Pe treptele casei au fost aşezate lumânări aprinse, flori şi un tablou reprezentându-l pe Benone Sinulescu în tinereţe.

Cu ochii în lacrimi, unul dintre verii lui Benone Sinulescu și soția acestuia au povestit, pentru FANATIK, cât sunt de îndureraţi de dispariţia artistului, dar și cum şi-a petrecut maestrul ultima parte a vieţii.

Cum arată casa lui Benone Sinulescu din localitatea buzoiană Siriu

Rudele lui Nea Beni au povestit că acesta avea multe planuri şi era încrezător, chiar şi atunci când starea lui de sănătate începuse să se deterioreze.

Și-ar fi dorit foarte mult să vină aici. Din primăvară, de când s-a îmbolnăvit, asta a fost ultima dorință, să vină la Siriu. S-a îmbolnăvit înainte de Paște, am vorbit la spital, imediat după ce l-au dus la spitalul de la Arad și, după aia, am mai vorbit de două ori. Nici de ziua lui nu am vorbit, în mai. Am vorbit numai cu doamna. Cred că din iunie nu am mai vorbit cu el. Spunea: ‘O să mă fac bine și o să ne vedem la Siriu’.

Citeste si Fostul impresar al lui Benone Sinulescu, prima reacţie după moartea artistului: „A făcut o pneumonie de absorţie, cum fac bebeluşii”

Pregătea un parastas mare pentru părinți și pentru bunici. Mama lui a avut nouă frați, voiau să se întâlnească toate rudele aici și să facă un parastas mare. Voia să facă o casă memorială aici”, a declarat Lili Pirușcă, verișoara lui Benone Sinulescu, pentru FANATIK.

Artistul a povestit, într-un interviu mai vechi, că, după ce s-a mutat în Bucureşti, obişnuia să se refugieze frecvent la Siriu de teama cutremurelor.

Am fugit la casa mea de la Siriu, de teama cutremurelor. Acesta e motivul pentru care nu prea mai stau in Bucuresti decat atunci cand sunt invitat la diferite emisiuni sau am spectacole. Pot spune ca ăsta a fost unul dintre motivele pentru care am refuzat sa mai stau la bloc”, declara Sinulescu înainte să se stabilească la Arad.

Citeste si Benone Sinulescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Unde e depus corpul neînsuflețit al artistului