Cum arată clasa în care se vor pregăti elevii pentru examenele naţionale

Elevii din anii terminali vor reveni în bănci începând cu 2 iunie. La Şcoala 194 din sectorul 4 al Capitalei s-au luat măsuri pentru primirea elevilor.

25 mai 2020, 10:50

La intrarea în școală, a fost montat un tunel de dezinfecție, pe unde copiii care vor veni opțional vor trebui să treacă. Tot acolo se află și un covoraș cu substanță dezinfectantă.

Urmează traseul prin curtea școlii până la intrare unde copiii vor fi întâmpinați de un cadru medical care le va lua temperatura.

Pe culoare s-au creat circuite speciale, cu pași delimitați în culori – pe un rând se intră în clase, pe celălalt se iese.

La intrarea în clasă, elevii se vor dezinfecta pe mâini cu soluția pregătită.

Băncile sunt dispuse cu măsuri de distanțare, fiind montate panouri de plexiglas.

Copiii și profesorii vor fi obligați să poarte măști.

„Costul global al operatiunii este de un milion de lei. Costul unui separator, spre exemplu, este de 8 euro (aproape 39 de lei, la cursul zilei – n.red.).

„Cele 7 tunele dezinfectante au fost donate primariei (pe tuneluri sunt inscriptionate numele firmelor Giulio Barbieri Outdoor Solutions si Metalco – n.red.). Asa ca n-au costat nimic. Le vor folosi mai intai la Bac, apoi la metrou, la piete si pe unde vom mai avea nevoie, dupa ce se termina etapa.

Cine ne livreaza substantele dezinfectante pentu aceste tunele: Coral Group. E o firma mare. Iar substantele se numesc Ecodis sensitive si Ecodis Pro RTL.

Biocidul il cumparam de la B Braun Timisoara, printr-un acord cadru incheiat de primarie.

Separatoarele din plexiglas le luam in baza unui acord cadru incheiat cu un furnizor de birotica si Papetarie incheiat in urma cu 3 ani”, a spus Daniel Baluta în cadrul unei conferinţe de presă. 

Citeşte şi Ce fac elevii dacă au temperatura mai mare de 37,3 grade la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat? Răspunsul Avocatului Poporului


loading...