Cum arată creierul unei femei în timpul orgasmului

Oamenii de ştiinţă au folosit radiografii craniene pentru a crea primul videoclip din istorie care arată felul în care creierul unei femei se apropie, experimentează şi îşi revine după un orgasm.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 14:02
Cum arată creierul unei femei în timpul orgasmului

Pentru a realiza animaţia, cercetătorii au monitorizat creierul unei femei cu ajutorul unui tomograf complex, în timp ce aceasta se stimula singură.

Vezi filmuleţul aici.

Acest studiu îi va ajuta pe cercetători să înţeleagă felul în care creierul dirijează „simfonia de activităţi” care produce orgasmul la femei, potrivit the Guardian.

Prin acest studiu, profesorul Barry Komisaruk, un profesor la Universitatea Rutgers University din New Jersey, împreună cu echipa sa, speră să descopere de ce unii bărbaţi şi unele femei nu reuşesc să ajungă la orgasm.

Animaţia a fost compilată din mai multe radiografii craniene ale Nanei Wise, care îşi susţine dizertaţia în acest domeniu.

Filmuleţul, care durează cinci minute, arată cum activitatea creierului se schimbă în 80 de regiuni diferite ale creierului, în imagini realizate la fiecare două secunde. Animaţia se foloseşte de culori – începe de la roşu închis şi progresează la oranj, galben şi alb pentru a arăta cele mai ridicate niveluri de intensitate.