Cum arată examenele auto pe durata pandemiei de coronavirus. Ce reguli trebuie respectate în interiorul maşinii

Odată cu noile măsuri de relaxare, s-au reluat și examenele pentru permisul de conducere. Și in acest caz s-au impus reguli stricte. Cursanții și polițistul trebuie sa poarte masca și mănuși și sunt mai putine examene intr-o zi, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 11:40
Cum arată examenele auto pe durata pandemiei de coronavirus. Ce reguli trebuie respectate în interiorul maşinii

Candidaţii nu trebuie să fie atenţi doar la regulile de circulaţie, ci şi la cele de protecţie pentru că înainte de a începe examenul obligatoriu trebuie să îşi pună masca de protecţie. Aceleași reguli sunt valabile și pentru examinatori. In plus, pe toată durata examenului, candidații și polițiștii sunt obligați să poarte și mănuși.

Citeşte şi: COD RUTIER 2020. Noi reguli pentru şoferi: trebuie să ai cel puţin 10 clase ca să dai de permis. Ce se întâmplă cu pensionarii

„Trebuie să igienizăm maşina, fiecare maşina are spray, şerveţele dezinfectante, masca obligatoriu, şi bineînţeles mănuşi ca să se evite contactul dacă intervine ofiţerul examinator asupra volanului, maneta de viteză, să nu aibă contact direct cu elevul examinat” , susţine un instructor.

Cei care susțin examenul în această perioadă sunt grupatţi în serii cu numar mai mic de candidaţi, astfel încât examinatorii să aibă contact cu cât mai putine persoane. Probele practice pentru obținerea permisului de conducere au fost reluate după aproape trei luni de pauza.