Cum arată „Grand Duster”, noul model hibrid pregătit de Dacia

Dacia pregătește un nou crossover, care va fi produs în uzina de la Mioveni, iar mașina a fost fotografiată în timpul unor teste de drum.

19 feb. 2021, 10:44
Cum arată „Grand Duster”, noul model hibrid pregătit de Dacia

Cum arată „Grand Duster”, noul model hibrid pregătit de Dacia. Dacia se pregătește să lanseze un nou model. Este vorba despre un crossover care va fi produs la uzina de la Mioveni, care a fost surprins de jurnaliștii de la Motor1 în timpul unor teste de drum.

Știm deocamdată că e denumită neoficial „Grand Duster” și e posibil să aibă și o versiune hibridă. Ar fi prima de acest gen din istoria Dacia. Noul „Grand Duster” va avea aproximativ 4.5 metri lungime și va dispune de noi dotări precum frână automată de urgență, detectoare de punct mort, asistență la pornirea în pantă și frână de parcare electrică.

Noul model Dacia „Grand Duster” va fi produs din octombire 2021 la Mioveni și va putea fi cumpărat în ultimele luni ale acestui an. Nu știm însă și cât va costa noul model.

Cum arată Bigster, SUV-ul Dacia mai mare decât Duster

Se pare că un nou concept sub marca Dacia va face furori anul acesta. Este vorba despre Bigster, un SUV (sport utility vehicle) de 4,6 metri lungime, cu aproape 30 cm mai mare decât Duster, potrivit comunicatului companiei.

Conceptul, sensibil mai mare decât Duster, va avea și un logo redesenat al mărcii Dacia. Bigster va fi construit pe aceeaşi platformă tehnică precum noile Logan, Sandero şi Renault Captur.

Șeful Denis Le Vot a anunțat că mărcile Dacia (România) și Lada (Rusia) vor funcționa într-o singură unitate de business. Miza francezilor este de a veni cu maşini mai mari şi mai competitive, iar în centrul mărcii Dacia va sta un nou SUV de dimensiuni compacte – de 4,6 metri lungime, construit pe aceeaşi platformă tehnică precum noile Logan, Sandero şi Renault Captur şi Clio – CMF B.

Dacă Duster are acum 4,34 metri lungime, acum francezii vin cu unul cu aproape 30 cm mai lung.

Citeşte şi: Roverul Perseverance al NASA a ajuns pe Marte în „cea mai complicată operaţiune” din istorie VIDEO