Cum arată INTERNETUL în realitate: Harta reţelei de cabluri ce leagă toate colţurile lumii FOTO

Traficul de internet este asigurat de o reţea uriaşă de cabluri de fibră optică ce au fost îngropate sub apa mărilor şi oceanelor, fiind răspândite în toată lumea. Acestea contribuie la realizarea legăturilor între cele mai îndepărtate regiuni ale planetei.

23 iul. 2015, 10:15

Televiziunea CNN a creat o hartă a întregii reţele de cabluri realizată de către firma de cercetare Telegeography, în baza datelor deţinute până în 2014. Astfel, în imagini se poate vedea distribuţia cablurilor submarine, care se întind între continente, făcând legătura chiar şi cu cele mai mici insule de pe Terra, potrivit CNN.

Citeşte şi Adevărul despre vitezele internetului mobil în România: cât promit operatorii şi cât îţi dau

Conform directorul companiei Telegeography, Alan Mauldin, a declarat pentru CNN că 99% din traficul de Internet se bazează pe aceste cabluri submarine.

Mulţi oameni cred că sateliţii sunt cei care asigură legăturile necesare comunicării, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Sateliţii sunt folosiţi pentru transmisiuni televizate şi sunt utili pentru anumite zone. Cel mai mare avantaj al cablurilor este costul. Comparativ cu sateliţii, cablurile pot transmite o mai mare cantitate de date şi sunt şi mai ieftine„, a declarat Alan Mauldin.

Citeşte şi Peste 54% dintre gospodăriile din România erau conectate la Internet de acasă, în 2014