Cum arată oraşul ucrainean Irpin după ce a fost distrus de bombele ruşilor. Nicio clădire nu mai este în picioare

Oraşul ucrainean Irpin a fost distrus în urma bombardamentelor ruşilor. Din orăşelul liniştit şi conchet de odinioară nu a mai rămas, acum, nimic.

30 apr. 2022, 22:09
Cum arată oraşul ucrainean Irpin după ce a fost distrus de bombele ruşilor. Nicio clădire nu mai este în picioare
Oraşul Irpin, imagini şocante după bombardamente Foto: Reuters

Cum arată oraşul ucrainean Irpin după ce a fost distrus de bombele ruşilor. Reuters a publicat câteva imagini cu dezastrul lăsat în urmă de ruşi.

Oraşul Irpin, imagini şocante după bombardamente

Citeşte şi Jaful soldaţilor ruşi, surprins de camerele video. Cum sunt devastate apartamentele ucrainenilor de la Irpin

Irpin a fost capturat de ruși încă din primele zile ale războiului, însă a fost recuperat rapid de ucraineni. Câteva fotografii surprinse din dronă arată dezastrul lăsat în urma bombardamentelor.

Nicio clădire nu mai este în picioare, străzile sunt pline de moloz, copaci rupti şi maşini distruse. Oraşul frumos şi liniştit de odinioară a dispărut complet.

Aproape 300 de locuitori ai oraşului Irpin, situat la periferia de nord-vest a Kievului şi teatrul unor confruntări armate feroce, au fost ucişi de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, a anunţat primarul Oleksandr Markuşin.

„În momentul de vârf al ostilităţilor, când bombardamentele durau întreaga zi, oamenii erau pur şi simplu îngropaţi în grădini sau chiar în parcuri. Cred că au murit, din păcate, în jur de 200 sau 300 de oameni. Din forțele armate au fost ucişi până la 50 de oameni, iar aproximativ 100 au fost răniți”, a spus primarul din Irpin, într-o conferinţă de presă.

Primarul din Irpin a mai declarat că i s-a comunicat de către locuitorii care au ieșit din subsoluri că nu numai că erau dezbrăcați acolo, dar au existat şi fapte de „abuz asupra femeilor”. Markuşin a mai spus că ocupanții au separat bărbații de femei, pentru a-i schimba cu prizonieri.

Din fericire, la scurt timp, armata ucraineană a reuşit să recupereze oraşul şi să învingă trupele ruseşti.

„Irpinul nostru a fost eliberat de răul Moscovei!!! Slavă Ucrainei! Slavă apărătorilor săi! Veșnică amintire eroilor căzuți!”, a transmis primarului orașului.

Citeşte şi Calvarul refugiaţilor, prin ochii unui fotograf. Imagini sfâşietoare de la evacuarea din Irpin, unde zeci de oameni au pierit sub bombe GALERIE FOTO

Sursa foto Reuters