Cum arată piciorul unui turist înţepat de viespe pe un traseu montan. Sfaturile Salvamontului

Backpackers România a prezentat pe pagina de Facebook o fotografie în care se observă reacţia puternică a unui înţepături de viespe, locul cu pricina s-a umflat considerabil, iar aceştia au avertizat populaţia cu privire la rucsacul pe care trebuie să îl pregătească pentru o excursie.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 13:49
Cum arată piciorul unui turist înţepat de viespe pe un traseu montan. Sfaturile Salvamontului

Un turist a fost înţepat de o viespe în timp ce se afla pe traseu spre Moldoveanu, de pe valea Viştei. Norocul acestuia a fost că nu era alergic, însă tot s-a ales cu înţepătură uriaşă.

Citeşte şi: Un turist german a fost ucis de un fulger în Munţii Rodnei. Bărbatul avea 32 de ani şi era inginer

„Mergi pe munte cu drag, îți faci rucsacul după criterii bine știute de tine?! Ei, ia în calcul să-ti completezi trusa de ajutor și cu medicamente anti histaminice și un unguent cu glucocorticoid. Ce vedeți în poză?! Buba rezultată după o înțepătură de viespe. La intrarea pe traseu spre Moldoveanu, de pe valea Viștei, chiar înainte de primul pod, am trecut pe langă o tufă de urzici, care ascundea un cuib pe viespi. Ne-au înțepat pe marea majoritate, pe unii mai tare, pe alții mai puțin. Inițial am crezut că ne-am urzicat, abia după ce una dintre fete ne-a zis că a văzut viespea care a înțepat-o de gleznă și care a zburat din tufa de urizici, ne-am dat seama de existența cuibului. Norocul nostru, putem spune, a fost acela că nimeni nu era alergic, iar această întâmplare nu ne-a stricat buna desfășurare a evenimentului. Chiar dacă cele mai bune învățăminte sunt cele de pe propria piele, de data aceasta vă îndemnăm să învățați de la cei pățiți! Zile frumoase! Multă sănătate tuturor” , este mesajul postat de Backpackers România.