Un turist german a fost ucis de un fulger în Munţii Rodnei. Bărbatul avea 32 de ani şi era inginer

Un grup de 17 turiști au rămas blocați în Munții Rodnei, după ce vremea s-a schimbat brusc. Unul dintre ei a fost lovit de fulger, prietenii solicitând intervenția urgentă a salvamontiştilor din Bistriţa.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 19:57
Un turist german a fost ucis de un fulger în Munţii Rodnei. Bărbatul avea 32 de ani şi era inginer

Din cauza semnalului prost turiștii au reușit să anunțe incidentul abia la o oră după ce tânărul german a fost lovit de fulger. 

Salvamontiştii s-au chinuit câteva ore să ajungă la ei, iar pentru bărbatul lovit de fulger nu s-a mai putut face nimic. Victima avea 32 de ani, era inginer şi venise în România să se bucure de peisajele din munţii Rodnei, alături de un grup de prieteni români care se stabiliseră de ceva timp în Germania.

Au zis că de două ori a trăsnit. Ei s-au pus pe burtă toţi şi când a trăsnit a doua oară au văzut numai fum şi când s-au adunat de au numărat, au văzut că sunt numai 16 din grupul de 17, a declarat  Vasile Monița, inginer silvic, potrivit a1.ro.

După ce a fost lovit de fulger, turistul german a intrat în stop cardiorespirator. Când au fost găsiți un medic a încercat să-l resusciteze, dar fără succes. 

Cei de la Consiliul ştiinţific au refuzat să construiască astfel de adăposturi turistice care, vă daţi seama, pot să salveze vieţi. Din păcate, există această gândire obtuză să nu intervenim în niciun fel, să lăsăm natura, a spus Ioan Monița, primarul comunei Romuli.