Cum arată primul Mercedes S-Klasse electric, modelul pe care mizează Daimler pentru a rivaliza cu Tesla Model S – FOTO&VIDEO

Mercedes EQS este noul sedan exclusiv electric al Clasei S, cu care grupul Daimler vrea să dea lovitura pe piaţa auto. Noua berlină electrică de top a companiei va genera profituri "rezonabile" chiar de la momentul lansării, susţine şeful grupului Daimler.

12 apr. 2021, 17:21

Mercedes-Benz EQS, adică primul Mercedes S-Klasse electric, va debuta peste doar câteva zile. Este vorba despre primul Mercedes-Benz de lux construit pe o platformă dedicată mașinilor electrice.

Modelul EQS este considerat o piatră de hotar pentru grupul german Daimler care a fost criticat pe motiv că a trecut prea lent la fabricarea maşinilor electrice.

Cum arată primul Mercedes S-Klasse electric. Autonomie de peste 700 de kilometri, promisă de Daimler pentru noul model de lux

Primul Mercedes S-Klasse electric va avea o autonomie de 770 de kilometri, depăşind alte modele electrice, aşa cum dă asigurări directorul general al grupului german Daimler AG, Ola Kallenius, într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de Agerpres.

Mercedes EQS, noul sedan exclusiv electric, va genera „profituri”rezonabile” chiar de la lansare pentru că maşina beneficiază de tehnologie de vârf. Cu toate acestea, oficialii Daimler recunosc că profiturile sunt încă sub nivelul celor generate din vânzarea modelului S-Klasse, care este echipat cu motor cu ardere internă, din cauza costurilor mai ridicate ale componentelor pentru vehiculele electrice.

„Logica rămâne aceeaşi: segmentul de top promite cea mai bună marjă de profit”, a spus şeful Daimler, potrivit sursei citate.

Aşa arată Mercedes-Benz EQS în interior

Citeşte şi: Bianca Drăguşanu îşi vinde maşinile de lux. Cât cere pe un Bentley şi pe un Mercedes GLE

Ola Kallenius a explicat că obiectivul Daimler este de a produce până în 2030 vehicule neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Grupul german îşi propune să atingă această ţintă mai repede decât s-a estimat.

„Acest obiectiv s-ar putea realiza mai devreme, ţinând cont de ritmul dinamic înregistrat în prezent”, a declarat şeful Daimler.

În 2020, grupul Daimler anunţa că toate cele peste 30 de fabrici ale sale de la nivel global vor ajunge neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2022.

Ţinta precedentă acoperea doar unităţile din Europa unde se produc maşini, vehicule comerciale, camioane şi baterii.

Daimler se va asigura că toate maşinile noi, metodele de producţie şi furnizorii vor lucra astfel încât să nu producă emisii de dioxid de carbon. Acest plan privind emisiile de carbon va fi realizat prin îmbunătăţirea semnificativă a eficienţei energetice, folosirea energiei eoliene, solare, a valurilor şi folosirea biogazului.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Citeşte şi: Cum arată SUV-ul electric de lux din China care concurează cu Mercedes GLS, BMW X7 şi Range Rover