Cum arată SUV-ul electric de lux din China care concurează cu Mercedes GLS, BMW X7 şi Range Rover

Maşinile electrice din China evoluează cu paşi repezi, cu toate că sunt mai puţin cunoscute decât cele din Occident. Un producător chinez a construit un SUV electric cu motor de lux ale cărui dotări pot fi găsite de modele renumite precum Mercedes-Benz GLS, BMW X7 şi Range Rover.

26 ian. 2021, 11:41

Hongqi E-HS9 este SUV-ul electric de lux din China, care a fost lansat pe piaţă pentru a rivaliza cu modele celebre din această categorie. Chinezii s-au întrecut pe ei înşişi. Maşina are un design impresionant ce aminteşte de BMX X7 sau Mercedes-Maybach GLS, prin grila masivă şi impunătoare. În partea laterală, designerii s-ar fi inspirat de la SUV-urile britanice de lux.

Hongqi E-HS9, SUV-ul electric de lux din China care concurează cu Mercedes GLS. Dotări şi dimensiuni uriaşe

SUV-ul electric de lux, fabricat în China, măsoară 5,2 metri lungime şi are un ampatament de 3,1 metri, precum concurenţii săi din această categorie. De asemenea, Hongqi E-HS9 dispune şi de suspensie pneumatică.

În interior, bancheta din spate are două locuri, delimitate de o consolă centrală. De asemenea, pasagerii beneficiază de display-uri integrate în scaunele din faţă.

Peste tot domină pielea perforată, lemnul, inserţii metalic, dotări regăsite de regulă la SUV-urile de lux concurente.

Cum se simt acestea la atingere şi ce senzaţie de calitate oferă — nu ştim, dar în ultimul timp chinezii apelează tot mai des la furnizori internaţionali, aşa că sunt toate şansele ca într-un asemenea SUV de lux chinez să se regăsească aceleaşi materiale ca şi pe un SUV de lux german, notează piataauto.md.

Şoferul beneficiază de o planşă de bord formată în totalitate din display-uri – şapte la număr care dau impresia unui întreg.

Citeşte şi: China „îmbracă” gheţarii, ca să încetinească topirea acestora. A pregătit pături uriaşe ca să îi acopere

SUV-ul electric de lux din China, autonomie de peste 400 de kilometri

Hongqi E-HS9 promite o autonomie de 510 kilometri în regim NEDC. Asta înseamnă aproape 400 de kilometri conform testului WLTP, care oferă cifre mai aproape de condiţiile reale.

Chinezii pun asta pe seama dimensiunii uriaşe, a masei de 2,7 tone şi a design-ului care diminuează coeficientul aerodinamic. SUV-ul electric poate fi încărcat wireless, precum telefonul mobil, deoarece în China există deja astfel de staţii de încărcare, notează sursa citată.

Cât despre motorizări, SUV-ul electric oferă în varianta de top un motor de 543 CP şi 670 Nm. Astfel, maşina poate accelera de la de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde. În oferta chinezilor există şi un motor de 435 CP.

Cât costă SUV-ul electric de lux din China are concurează cu Mercedes GLS

Preţul unui model Hongqi E-HS9 porneşte de la echivalentul a 70.000 de euro în China. Varianta cu motor mai puternic şi cu dotări generoase ar ajunge să coste aproape 100.000 de euro.

Marca Hongqi e una cu reputaţie în China, un soi de Volga sau Chaika la sovietici, responsabilă de multe dintre maşinile oficialilor decenii la rând. Asta înseamnă că cei care îşi permit o astfel de maşină au un statut privilegiat.

Citeşte şi: China a lansat un tren care atinge viteze de 620 de kilometri pe oră. Imagini cu interiorul prototipului