Cum arata primul Mikey Mouse din istorie?! Walt Disney facuse celebrul sau personaj sa semene mai mult cu un sobolan. Imagini de arhiva

Prima variantă a legendarului Mickey Mouse era mult diferită de cea actuală şi nici pe departe la fel de drăguţă. Unii chiar au spus despre el că este înfricoşător, astfel că a durat câţiva ani până când imaginea i-a fost şlefuită.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 08:47

În 1923, Walt Disney şi fratele său Roy au fondat un mic studio de animaţie în Hollywood şi au reuşit să-şi asigure o colaborare cu studiourile Universal, printr-un distribuitor, pentru crearea unei serii animate. Una dintre primele personaje create, Oswald the Lucky Rabbit, a fost un hit peste noapte, fapt ce l-a încurajat pe Disney să ceară o mărire de salariu. Astfel, distribuitorul l-a înregistrat pe Oswald ca fiind creaţie proprie şi Disney a rămas fără slujbă.

Luând-o de la capăt, Walt Disney, împreună cu colaboratorul său Ub Iwerks, au schiţat un nou personaj, Mickey Mouse. Una dintre legendele ce se învârt în jurul celebrului pesonaj spune că, iniţial, cei doi animatori au vrut să-l numească Mortimer, dar soţia lui Walt i-a convins să îi spună Mickey.

Totuşi, povestea mai credibilă pare a fi cea conform căreia numele ar veni de la o bandă roşie pe care o purta jucăria de la care s-au inspirat cei doi, pe care scria „Micky”.

Pe parcursul anilor, Mickey a suferit mai multe transformări, atât fizice, cât şi de personalitate. La început, faimosul personaj arăta mai mult a şobolan, cu nas lung şi ascuţit, ochi negri, cu un corp mic şi picioare şi coadă subţiri şi lungi. Fred Moore, unul dintre animatorii Disney, a fost cel care a rafinat înfăţişarea lui Mickey, făcându-i urechile mai rotunde, nasul i-a fost scurtat, iar ochii i-au fost măriţi.

Citeşte şi: Cimpanzeul cu 47 de cromozomi, considerat veriga lipsă dintre primate şi oameni FOTO VIDEO