Cum arată și cu ce se ocupă acum Costel Băloiu, actorul principal din „Pistruiatul”. Povestea tristă de viață pe care a avut-o: „Am luat bătaie cum nu vă închipuiți. M-au călcat în picioare”

Costel Băloiu, cel care a interpretat rolul lui "Pistruiatul" din filmul cu același nume, e îndrăgit de o țară întreagă. Toată lumea îl știe, dar nu mulți cunosc povestea lui de viață.

19 mai 2023, 11:39
Cum arată și cu ce se ocupă acum Costel Băloiu, actorul principal din „Pistruiatul”. Povestea tristă de viață pe care a avut-o: „Am luat bătaie cum nu vă închipuiți. M-au călcat în picioare”

A devenit cunoscut de o țară întreagă datorită rolului din „Pistruiatul”, pe vremea când avea doar 13 ani. Însă, după terminarea filmărilor pentru primul serial color filmat la noi în țară, deși a avut un real succes, nu a continuat cu actoria. A avut multe alte locuri de muncă.

A primit rolul care l-a făcut celebru la 13 ani, în serial, iar apoi, la 17 ani a urmat filmul „Roșcovanul”. Între timp, regizorul Francisc Munteanu a murit și nu a mai apucat să facă un alt proiect „Pistruiatul” pe care îl avea în plan.

Citește și Doliu uriaş pentru teatrul şi filmul românesc. Florin Piersic: „Mi-e greu că te-am pierdut”

Costel Băloiu are 64 de ani acum, pe care i-a împlinit în urmă cu doar două zile, în 17 mai 2023. Și-a adus aminte de viața nu tocmai ușoară pe care a avut-o și le-a povestit tuturor prin ce experiențe a trecut.

Și-a terminat studiile, iar apoi a plecat în armată. A lucrat, de asemenea, ca ospătar și taximetrist, dar și ca șofer de TIR. În prezent e tot șofer.

“Aveam 13 ani, treceam în clasa a opta. Am făcut Roșcovanul la 17 ani, tot cu Francisc Munteanu. Dacă Francisc Munteanu nu ar fi murit, el ar fi avut un proiect ‘Pistruiatul’ după eliberarea țării. El dacă trăia vă spun sigur, cursul meu era altul. În nici un moment nu m-am gândit să fac actorie. Am terminat școala, am plecat în armată. Am făcut un an și opt luni și din armată, am fost ospătar și taximetrist. Am fost taximetrist vreo 10-11 ani după care am făcut TIR vreo șase șapte ani. Din 2004, lucrez la Ministerul Educației ca șofer”, a povestit fostul actor la Sinteza zilei, în urmă cu câțiva ani, notează retetesivedete.ro.

Costel Băloiu: „Am luat bătaie cum nu vă închipuiți”

Când a împlinit 26 de ani, fostul actor a plecat în Italia să fie suporter de fotbal. A stat acolo 11 luni, iar când s-a întors a aflat că mama lui a rămas fără serviciu, iar el a fost luat de Securitate și bătut.

Citește și Florin Zamfirescu spune că vrea să părăsească scena vieții. Declarații neașteptate: „Am fost aici, m-am bucurat, dar gata, m-aș cam duce. M-am plictisit de viața pe Pământ”

“Am luat bătaie cum nu vă închipuiți. M-au călcat în picioare. Am încercat să găsesc un loc de muncă, dar nu am putut. Am vrut chiar să devin gunoier, dar nu m-au primit. Până la Revoluție, am desenat pentru studenții de la Medicină, caiete cu diverși mușchi și ce mai aveau ei nevoie. Într-o săptămână, câștigam 400 de lei. Făceam și taximetrie la negru. Am avut noroc că a venit Revoluția. Am ieșit și eu în stradă, dar nu am luat certificat de revoluționar”, a mai mărturisit fostul actor.

Costel Băloiu s-a căsătorit la vârsta de 18 ani cu o tânără care avea 16 ani. Ulterior a divorțat și s-a recăsătorit, dar nici a doua căsnicie nu a ținut. Al treilea mariaj ține și în prezent.