Cum arată și cu ce se ocupă, azi, „Veronica”. Lulu Mihăescu, supranumită „Shirley Temple a României”, și-a părăsit definitiv țara natală

În anii '70, aventurile Veronicăi îi țineau pe copii lipiți de ecranele televizoarelor. Fetița cu ochi mari și păr ondulat, aflată în căutarea unei traiste fermecate, are acum 54 de ani.

26 mai 2023, 17:22

Cum arată și cu ce se ocupă „Veronica”. Puștoaica de 4 ani cucerea, la vremea aceea, inimile tuturor grație inocenței și chipului angelic. Lulu Mihăescu, supranumită „Shirley Temple a României”, are, azi, 54 de ani, și a renunțat la faima din România pentru o viață simplă peste hotare.

Cum arată, azi, Lulu Mihăescu, „Shirley Temple a României”

Veronica era o fetiță fără părinți, care locuia la casa de copii. Atunci când împlinește 5 ani, primește în dar de la Zâna Zânelor (interpretată de Margareta Pâslaru) o trăistuță fermecată. Doar că, pentru ca trăistuța să rămână la ea, Zâna îi spune că trebuie să fie cuminte, ascultătoare și darnică cu ceilalți copii. Micuța, însă, nu ascultă, astfel că trăistuța îi este luată. Toată acțiunea serialului se învârte în jurul eforturilor făcute de Veronica pentru a și-o recupera.

Peripețiile Veronicăi o fac să înțeleagă tâlcul multor lucruri: acum traista fermecată care se întoarce la ea va fi o bucurie împărțită și cu ceilalți copii. Așa ajunge să facă cunoștință cu tot felul de personaje fantastice, să intre și să iasă din belele.

Din distribuția serialului au mai făcut parte Angela Moldovan, care a interpretat-o pe Smaranda, îngrijitoarea din căminul de copii, Vasilica Tastaman (Vulpea), Dem Rădulescu (Motanul Dănilă), George Mihăiţă (șoricelul Aurică).

Citeste si Tora Vasilescu, poveste de iubire ca-n filme: „Eram odată într-o pauză vocală și soțul meu mi-a spus că sunt femeia ideală”

Cu ce se ocupă, azi, Veronica

Lulu Mihăescu a jucat nu doar în cele două părți ale serialului „Veronica”, ci și în „Mama”, „Saltimbacii” și „Un saltimbac la Polul Nord”, toate regizate de Elisabeta Bostan, scrie dcnews.ro. Au fost, însă, singurele producții în care a apărut Lulu Mihăescu. Ea a ales să nu mai continue cariera în domeniul cinematografiei. Când a mai crescut, s-a apucat de muzică, după Revoluție cântând la clape în trupa Timpuri Noi.

În anul 1996, actrița din Veronica, pe numele său real Luminița Petre, s-a retras complet din lumina reflectoarelor și s-a mutat definitiv în Canada. În prezent, este profesoară de muzică în Vancouver și este mama unei fete în vârstă de 26 de ani, pe nume Ana.

Citeste si Celebră actriță din România, alungată de pe scenă la 40 ani: „Singura divă adevărată a filmului românesc”